امروزه سقفهای کاذب نقش مهمی در صنعت دکوراسیون دارند و به جهت زیبایی یا پوشاندن تاسیسات و سیم کشیهای به کار میروند. این سقفها در انواع مختلفی موجود هستند و هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. سقفهای چوبی یکی از انواع سقفهای کاذب هستند که بیشترین ماده استفاده شده در ساخت آنها، چوب است. وجود چوب در محیط باعث شده تا یک حس گرم و صمیمانه در فضا ایجاد شده و مخاطب در آن مکان احساس راحتی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با مزایا و معایب سقف چوبی و بهترین مکان به کارگیری آن اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
سقف کاذب چوبی
استفاده از چوب در بخشهای مختلف خانه مانند کف، دیوار و سقف از دیرباز رایج بوده است. بیشتر از این ماده برای کف پوش استفاده میشده و اخیرا از آن برای سقفهای کاذب نیز استفاده میشود. زمانی که در محیط از چوب استفاده شود، یک فضای صمیمانه و گرم در آنجا ایجاد میشود. دلیل آن هم این است که چوب از رنگ گرمی برخوردار است و استفاده از آن در کنار رنگهای بیروح و خنثی سبب ایجاد انرژی خواهد شد. افرادی که از چوب برای پوشش کف یا سقف خانه استفاده میکنند، در حقیقت از سبک روستیک پیروی میکنند. سبک روستیک سبکی است که به استفاده عام از چوب اختصاص دارد و یک سبک هنری و مدرن به حساب میآید. این سبک بر اساس زیباییهای طبیعی تعریف شده و با الهام از موادی از دل طبیعت طراحی میشود. سقف کاذب چوبی همچون هر متریال دیگری دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت.
مزایای سقف چوبی
- یکی از مزایایی که چوب برای دکوراسیون دارد، زیبایی و جلوه زیادی است که به محیط میدهد. با به کارگیری چوب در دکوراسیون خانه میتوان زیبایی آن را تا حد زیادی افزایش داد.
- از آنجایی که رنگ چوب جزو رنگهای گرم به حساب میآید، در گرم کردن محیط نقش زیادی دارد. برای همین زمانی که از چوب برای سقف خانه استفاده کنید، محیط گرمتر شده و در محیط حس صمیمیت بیشتر خواهد شد.
- چوب همچون یک عایق عمل کرده و از ایجاد سروصدای زیاد جلوگیری میکند. از این رو با استفاده از سقف کاذب چوبی میتوان از ایجاد آلودگی صوتی تا حد زیادی جلوگیری کرد.
- علاوه بر عایق صدا بودن، چوب عایق انرژی و گرما نیز بوده و از هدر رفتن گرما جلوگیری میکند. برای همین با به کارگیری چوب برای سقف میتوانید در مصرف انرژی صرفهجویی کرده و به حفظ منابع طبیعی کمک کنید.
- چوب مادهای است که قابل بازیافت بوده و در هر شکلی که باشد میتوان آن را مجددا به طبیعت بازگرداند.
معایب سقف چوبی
- چوب وزن نسبتا زیادی دارد و زمانی که از آن برای سقف خانه استفاده شود، وزن کل ساختمان افزایش پیدا خواهد کرد. این مورد یکی از معایب اصلی سقف کاذب چوبی بوده که افراد باید در نظر داشته باشند.
- اتصال چوبها به یکدیگر بسیار مهم است. اگر چوبها به خوبی به هم وصل نشوند، پس از مدت کوتاهی چوبها از هم جدا خواهند شد. این امر بسیار خطرناک بوده و ممکن است آسیبهای جدی به محیط و افراد وارد کنند.
- نحوه اتصال سقف چوبی به گونهای است که امکان جابجایی آن وجود ندارد. برای همین پس از نصب، نمیتوانید به راحتی آن را عوض کرده و یا جابجا کنید.
- یکی دیگر از معایب اصلی سقفهای چوبی این است که در برابر حشرات و جوندگان مقاومتی ندارند و به راحتی دچار خوردگی میشوند. برای همین محیطهایی که دارای حشراتی مانند موریانه هستند، باعث خوردگی و پوک شدن چوب خواهند شد.
- همانطور که میدانید چوب مادهای قابل اشتعال است و خیلی زود دچار حریق میشود. بنابراین اگر در محیط آتش و حریقی رخ دهد، سقف چوبی خیلی سریع از بین خواهد رفت.
- کیفیت چوبهای به کار رفته در سقف باید به گونهای باشد که در برابر رطوبت و نم مقاومت خوبی داشته باشند اگر از چوب با کیفیت پایین برای سقف استفاده شود، چوب دچار رطوبت و نم خواهد شد.
- از آنجایی که چوب قیمت بالایی دارد، استفاده از آن برای سقف چوبی نیز هزینه زیادی در برخواهد داشت. برای حل این مشکل میتوان تنها بخشی از سقف را با چوب پوشش داده و قسمتهای دیگر را از طرحهای دیگر استفاده کرد.
روشهای پوشاندن سقف چوبی قدیمی
در صورتی که سقف چوبی قدیمی نیاز به بازسازی داشته باشد، میتوانید از روشهای مختلفی برای پوشاندن یا بازسازی آنها استفاده نمایید. این روشها شامل مواردی چون رنگ کردن سقف چوبی قدیمی، استفاده از سقفهای کاذب چون کشسان جهت پوشش سقف چوبی قدیمی و استفاده از متریالی چون چوب پلاست میشود. از میان این روشها، رنگ کردن سقف چوبی قدیمی ارزانترین راه است. با استفاده از یک رنگ مناسب میتوانید بخشهای قدیمی و رنگ و رو رفته سقف را پوشش دهید و به آن ظاهر جدیدتر و زیباتری ببخشید. در صورتی هم که بودجه بیشتری در اختیار داشته باشید، میتوانید از انواع جدید سقفهای کاذب استفاده کنید. سقفهایی چون PVC و کشسان راه حل خوبی برای پوشش سقفهای قدیمی چوبی هستند.
انواع سقف چوبی در دکوراسیون داخلی
از انواع سقف چوبی میتوان در طراحی و دکوراسیون داخلی منزل استفاده کرده و محیط زیباتر و جذابتری را در خانه فراهم کرد. سقفهای چوبی در مدلها و طرحها مختلفی موجود هستند و هر کدام به شیوه خاصی نصب و اجرا میگردد. سقف کاذب چوبی معلق و سقف کاذب چوبی مدرن از انواع سقف چوبی پرطرفدار هستند. در ادامه به بررسی هر کدام از این سقفها میپردازیم.
- سقف کاذب چوبی معلق: این سقف به شکل معلق بوده و بدون تکیه بر سازه خاصی از سقف اصلی ساختمان، آویزان میشود. ساختار تشکیلدهنده سقف چوبی معلق را پنلهای آویخته و همچنین زنجیرهای فلزی تشکیل میدهند. این سقفها کمی با سقف اصلی فاصله دارند و چند سانتیمتر پایینتر از آنها مورد نصب قرار میگیرند.
- سقف چوبی مدرن: سقفهای چوبی مدرن جزو سازههای جدیدی هستند که با ایدههای خاصی پیادهسازی میشوند. این سقفها از ظاهر امروزی و جدیدی برخوردارند و جلوه و درخشش بسیار زیادی دارند. افرادی که همواره به دنبال تغییر در دکوراسیون خود هستند و به استفاده از متریال چوبی در دکوراسیون منزل علاقه دارند، میتوانند از انواع سقف چوبی مدرن استفاده نمایند.
- سقف چوبی کاشیوار: این سقف چوبی از تایلهای مربع شکل چوبی برخوردار است که به صورت کاشیوار در کنار هم قرار میگیرند.
- سقف چوبی صندوقی: سقف کاذب چوبی صندوقی نیز از تایلهایی که در وسط پنل کمی فرورفتگی دارند، تشکیل میشود. این فرورفتگی باعث میشود تا سقف به شکل صندوقی به نظر برسد.
- سقف چوبی تختهای: در ساخت سقف کاذب چوبی تخته ای، از تختههای MDF استفاده میشود. این سقفها ظاهری شبیه چوب واقعی دارند.
قیمت سقف چوبی چقدر است؟
قیمت سقف چوبی به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. عواملی چون طرح سقف، سبک کار، متراژ سقف و همچنین اجرت اجرا از جمله موارد تاثیرگذار بر روی قیمت سقف کاذب چوبی هستند. نوع چوبی هم که در اجرای سقف کاذب چوبی مورد استفاده قرار میگیرد، بر قیمت نهایی کار تاثیر دارد. هر چقدر چوب به کار رفته مرغوبتر و با کیفیتتر باشد، هزینه نهایی سقف چوبی بالاتر خواهد بود. در صورتی که قصد دارید این سقف را با هزینه پایینتری انجام دهید، میتوانید آن را با سایر سقفهای کاذب ترکیب نمایید. برای مثال بخشی از سقف اصلی را با سقف کشسانی چون ترنسپرنت و بخشی از آن را با سقف کاذب چوبی پوشش دهید.
سقف کشسان چوبی چیست؟
همانطور که ملاحظه کردید سقفهای چوبی در کنار مزایا، معایب زیادی نیز دارند و ممکن است افراد با اطلاع از آنها در انتخاب خود دچار تردید شوند. اما با استفاده از سقف کشسانی چوبی میتوان مدلهای طرح چوب را انتخاب کرده و از معایب و مشکلات آن دور شد. سقفهای کشسانی در طرحهای مختلفی قابل سفارش هستند که نوع چوبی آن برای افراد علاقمند به چوب گزینه مناسبی خواهد بود. نکتهای که در رابطه با این سقف وجود دارد این است که سقف کشسان چوبی نه تنها معایب خاصی ندارد، بلکه از مزایای زیادی برخوردار است که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
مزایای سقف کشسان چوبی
- کلیه سقفهای کشسانی قابلیت جابجایی دارند. این بدان معناست که زمانی که سقف را در محل خود نصب کنید، میتوانید پس از مدتی آن را جدا کرده و مجددا نصب کنید. سقف کشسان چوبی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و میتوان به راحتی آن را جابجا کرد.
- سقفهای کشسانی ضد آب و ضد رطوبت هستند. برای همین در هر محیطی حتی محیطهای مرطوب نیز قابل استفاده خواهند بود. از این رو سقف کشسان چوبی را در هر شرایط و محیطی حتی مکانهای مرطوب میتوان نصب کرد.
- خصوصیت دیگر سقفهای کشسانی این است که آنتی باکتریال هستند. آنتی باکتریال به این معناست که هیچ باکتری و میکروبی به داخل آن نفوذ نخواهد کرد. برای همین است که مکانهایی چون بیمارستان و مراکز بهداشتی از سقفهای کاذب کشسانی استفاده میکنند.
- از ویژگیهای دیگر سقف کشسان چوبی این است که نسبت به مواد شیمیایی مقاوم هستند. برای همین از حساسیت به مواد شیمیایی و تحریکات نسبت به آنها خودداری میکنند.
- سقف کشسانی قابلیت اجرا در هر رنگ و طرحی را دارد. افرادی که دوست دارند از طرح چوب برای خانه یا مکان کار خود استفاده کنند، میتوانند آن را در رنگ متناسب با محیط و طرح دلخواه سفارش دهند.
- سقف کاذب کشسانی از وزن پایینی برخوردار است و فشار زیادی به بار ساختمان وارد نمیکند.
- یکی دیگر از تفاوتهای سقف کشسانی طرح چوب با سقف چوبی در این است که سقف کشسانی ضد اشتعال است. سقفهای کشسانی نه تنها در برابر آتش مقاوم هستند، بلکه خود نیز یک اطفای حریق به شمار میآیند.
- سقف کشسانی عایق صدا و صوت بوده و مانع از ورود و خروج صدا خواهند شد. برای همین با به کارگیری سقف کشسانی چوبی میتوانید از ایجاد آلودگی صوتی برای خود و اطرافیان تا حد زیادی جلوگیری کنید.
- سقف کشسانی چوبی قابل بازیافت است و تمام اجزای آن را میتوان بازیافت کرد.