نورپردازی ویلا همچون نورپردازی خانه و محیط کار، از اهمیت زیادی برخوردار است. با یک نورپردازی مناسب میتوان فضای ویلا را به شکل زیبا و خاصی تغییر داده و از آن به بهترین شکل استفاده کرد. برای این کار هم باید به چند نکته اساسی توجه کرده و تمام قواعد و مهم نورپردازی را رعایت کرد. در ادامه به نحوه طراحی نورپردازی ویلا پرداخته و با نکات مهم و چندین تکنیک آن آشنا خواهیم شد.
دلایل اهمیت نورپردازی ویلا
نورپردازی به تامین نور لازم در محیط مربوط است. با یک نورپردازی درست و اصولی میتوان نور مورد نیاز محیط را تامین کرده و به جذابیت و زیبایی آن افزود. در واقع نورپردازی نه تنها به منظور تامین نور انجام میشود، بلکه میتواند در زیبایی و طراحی داخلی فضا تاثیر بسیار خوبی داشته باشد. در رابطه با نورپردازی ویلا هم به همین شکل است. با یک نورپردازی خوب و مناسب میتوان بیننده را مجذوب طراحی ویلا و معماری به کار رفته در آن کرده و آن را به صورت شیکتر و زیباتری نمایش داد.
البته نورپردازی ویلا تا زمانی جذابیت دارد که از نور ملایمی برخوردار باشد و شامل نورهای زننده و اذیت کننده نباشد. در صورت استفاده از نورهای خیره کننده، مخاطب تنها نور را میبیند و در مشاهده فضای اطراف با مشکل مواجه میشود. برای همین است که نحوه طراحی نورپردازی ویلا از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به نکات مهم مربوط به آن توجه زیادی شود.
انواع نورپردازی ویلا
برای نورپردازی ویلا میتوان از انواع نورپردازیهای مختلف استفاده کرده و محیط زیبایی را از طریق آنها ایجاد کرد. این نورها میتوانند روشنایی لازم را تامین کنند و به زیبایی بخشی ساختمان و افزایش کیفیت آن کمک نمایند. از جمله مهمترین انواع نورپردازی ویلا میتوان به چند مورد زیر اشاره کرد:
- نورپردازی طبیعی: منظور از نورپردازی طبیعی ویلا، ورود نور طبیعی خورشید به داخل فضای ویلا است. در صورتی که به این موضوع توجه شود و طراحی داخلی و دکوراسیون ویلا با توجه به این موضوع انجام شود، میتوان نور طبیعی زیادی را وارد محیط کرده و انرژی زیادی را در آن به جریان انداخت. برای این کار هم میتوان از پنجرههای قدی بزرگ استفاده کرد.
- نورپردازی مصنوعی: نورهای مصنوعی شامل استفاده از لامپ و چراغهای مختلفی هستند که میتوانند در بخشهای مختلف ویلا مورد نصب و استفاده قرار بگیرند. نورپردازی مصنوعی خود شامل چندین متد و روش است که از مهمترین آنها باید به نورپردازی عمومی، متمرکز و موضعی اشاره کرد.
- نورپردازی هوشمند: برای ویلا میتوان از انواع نورپردازیهای هوشمند استفاده کرده و آنها را از راه دور کنترل کرد. این نورپردازیها دارای اپلیکیشنهای قابل نصب بر روی گوشی هوشمند و یا تبلت هستند و امکان روشن و خاموش کردن چراغها از راه دور را فراهم مینمایند. همچنین از طریق برنامهها میتوان به تغییر شدت نور لامپ یا رنگ نور پرداخته و تغییراتی در محیط ایجاد کرد.
نحوه نورپردازی حیاط ویلا
محوطه و حیاط ویلا جزو بخشهای بسیار مهم آن هستند و باید به نحوه طراحی و همچنین نورپردازی آن توجه زیادی شود. برای ایجاد یک محیط آرامشبخش در حیاط ویلا، باید از نورهای مناسبی استفاده شود. بهترین نورها برای این فضا منابع نوری ظریفی هستند که از جمله آنها میتوان به لامپهای کافهای، چراغهای ریسهای، چراغهای فوارهای و نورافکنهای روی درختان اشاره کرد.
- نورپردازی فضای سبز ویلا: در میان فضای سبز و درختان محوطه ویلا میتوان از نورهای مناسبی استفاده کرده تا در شب به خوبی جلوهنمایی کنند و بر روی بیننده تاثیر بگذارند.
- نورپردازی سطح استخر، آبنما و برکه: در بسیاری از ویلاها شاهد استخر، آبنما و یا حوضچه هستیم. برای این فضاها میتوان از نورپردازی مناسبی استفاده کرده و سبب ایجاد انعکاس نور در آب شد. با انعکاس غیر مستقیم نور جلوه خاصی در این فضاها ایجاد میشود و محوطه ویلا حالت زیباتری پیدا میکند.
- نورپردازی آلاچیق و سایهبان: در صورتی که حیاط ویلا دارای آلاچیق یا سایهبان باشد، باید به نورپردازی آنها نیز توجه کرده تا در زمان تاریکی و شب بتوان از آنها به خوبی استفاده کرد.
چند تکنیک نورپردازی برای نمای ویلا
برای نورپردازی نمای ویلا چندین متد و تکنیک وجود دارد که هر یک از آنها برای ویلا به سبک خاصی مناسب هستند. در این رابطه میتوان به چند تکنیک و متد زیر اشاره کرد:
1. نورپردازی با استفاده از تکنیک نورافکنی
در این نورپردازی تجهیزات روشنایی با فاصله خاصی از نمای ساختمان قرار میگیرند تا روشنایی همگانی برای محیط ایجاد شود. در این روش نورها به صورت پراکنده در محیط نصب میشوند. برای همین تکنیک نورافکنی بیشتر برای فضاهای باز و با فاصله از اسکلت اصلی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از ویژگیها و مزایای این تکنیک این است که مصرف انرژی تجهیزات آن نسبت به دیگر تجهیزات نورپردازی عادی، بسیار کم و مقرون به صرفه است.
2. نورپردازی با استفاده از تکنیک خطی
نورپردازی خطی از انواع نورپردازیهای مدرن محسوب میشود و میتواند در بسیاری از فضاها مورد استفاده قرار بگیرد. این نوع چراغها برای توزیع نور در یک منطقه باریک کاربرد دارند و درخشندگی بینظیری را به صورت تابش نور عمودی در نمای ساختمان ویلا ایجاد میکنند. نورها در این روش باید به صورتی در بالا یا پایین ساختمان نصب شوند که پس از روشن شدنشان نور خطی در بخشهای مختلف نمایان شود.
3. نورپردازی با استفاده از تکنیک وال واشینگ
این تکنیک از نورپردازی برای ساختمانهایی که از سطح صاف و ساده برخوردار هستند، قابل استفاده میباشد. در این روش از لوازم روشنایی وال واشر که نوعی چراغ پر نور هستند، استفاده میشود. این چراغها قدرت خوبی در تامین نور لازم دارند و میتوانند نمای ساختمان را به خوبی روشن نمایند.
4. نورپردازی با استفاده از تکنیک نقطهای
نورپردازی نقطهای برای ایجاد جلوه در یک بخش خاص همچون ورودی ویلا، ستونها و یا مواردی دیگر استفاده میشود. این روش از نورپردازی بیشتر برای ویلاهای کلاسیک کاربرد دارد. از نورپردازی نقطهای میتوان برای روشن کردن یک نقطه خاص از نمای ویلای کلاسیک استفاده کرده و آن را به خوبی به نمایش گذاشت.
نکات مهم برای نورپردازی نمای ویلا
نمای ویلا یکی از مهمترین بخشهای آن است و در جذب و گیرایی مخاطب تاثیر زیادی دارد. برای اینکه بتوان نمای ویلا را به بهترین شکل ممکن نورپردازی کرده و حس و حال خوبی را در آن به جریان انداخت، باید به چند نکته توجه داشت. این نکات عبارتند از:
- توجه به نوع نورپردازی: برای نورپردازی نمای ویلا باید نقاطی را در نظر گرفت که باعث میشوند روشنایی بیشترین تاثیر را بر روی نما داشته باشد. نورافکنهای نمای ویلا باید در مکانی نصب شوند که تابش خیره کنندهای از خود نشان ندهند. برای مثال میتوان آنها را در مکانهای فرو رفتهای همچون بالکن نصب و راهاندازی کرد.
- توجه به وسعت نمای ویلا: نورپردازی نمای ویلا باید بر اساس ارتفاع و همچنین وسعت نمای ویلا انجام شود. با انتخاب نورپردازهای مناسب و بهینه میتوان نمای خوبی از نظر بصری ایجاد کرده و تمام بخشهای نما را به نمایش گذاشت.
- ترکیب انواع رنگ نور: برای نورپردازی این فضا باید به طراحی و سبک ویلا توجه شود و از بهترین رنگ برای آن استفاده گردد. نورهای آفتابی و گرم برای برخی از ویلاها مناسبتر هستند. برای ویلاهای سبک مدرن و روستیک هم میتوان از نورهای ملایم و گرم استفاده کرد و جلوه خوبی به آنها بخشید.
- تعامل نورپردازی نما و فضای داخلی: نورپردازی نما و محوطه ویلا باید با نورپردازی فضای داخلی ویلا در تناسب و تعامل باشد. این موضوع یکی از نکات مهمی است که باید مورد توجه افراد قرار بگیرد.
- تنظیم میزان نور مورد نیاز: نورپردازی باید به صورتی انجام شود که تمام بخشهای نمای ویلا را تحت پوشش بگیرد. در واقع میزان نور باید متناسب با نما باشد و در عین حال از کمترین میزان مصرف انرژی و بیشترین نوردهی برخوردار باشد.
هزینه نورپردازی نمای ویلا چقدر است؟
نورپردازی ویلا با تکنیکهای مختلفی قابل انجام است. سبک طراحی و تکنیک نورپردازی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی هزینه نورپردازی است. در کنار آن هم مواردی چون نوع چراغهای استفاده شده در نمای ویلا، ارتفاع نما، توکار یا روکار بودن چراغها و مواردی دیگر بر روی هزینه نورپردازی نمای ویلا موثر هستند. برای همین جهت اطلاع از قیمت دقیق نورپردازی ویلا بهتر است با یکی از شرکتهای مجرب و با سابقه در این زمینه تماس بگیرید. شرکت کالکر یکی از شرکتهای فعال در این زمینه است که میتواند نورپردازی ویلا را با بالاترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن انجام دهد.
جمع بندی
از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی ظاهر ویلا، باید به نورپردازی اشاره کرد. نورپردازی فضای داخلی و همچنین نما و محوطه ویلا باید به شکل اصولی انجام شود تا بهترین و زیباترین نتیجه را در بر داشته باشد. با نورپردازی اصولی و مناسب میتوانید ویلای خود را به شکل زیبایی نمایش دهید و نظر هر بینندهای را به آن جلب نمایید. برای این کار هم باید به یک سری نکات و موارد توجه داشته باشید تا نورپردازی به بهترین شکل ممکن انجام شود. نورپردازی ویلا میتواند با استفاده از انواع تکنیکهای نورپردازی عمومی، تاکیدی و یا موضعی صورت بگیرد.