جستجو

سقف کشسان آکوستیک

1400-11-11
41مشاهده
acoustic-stretch-ceiling

امروزه سقف‌های کاذب در صنعت دکوراسیون نقش مهمی پیدا کرده‌اند. این سقف‌ها مزایای زیادی دارند و بیشتر برای تغییر دکوراسیون از آنها استفاده می‌شود. بسته به نوع سقف کاذب، می‌توان از آنها در محیط‌های داخلی و محیط‌های خارجی استفاده کرد.  سقف کاذب در حقیقت برای پوشش سقف اصلی استفاده شده و کلیه تاسیسات و سیم کشی‌ها موجود در سقف را پوشش می‌دهد. سقف‌های کاذب انواع مختلفی دارند که از جمله مهمترین آنها می‌‌توان به سقف کناف، سقف چوبی و سقف کشسان اشاره کرد. سقف‌های کشسان خاصیت کششی دارند و برای همین به این نام شناخته می‌شوند. سقف‌های کشسانی نیز خود به انواع مختلفی تقسیم شده و شامل مدلهایی چون آی گلس، ترنسپرنت، آسمان مجازی، برلیانت، اپلای، باریسول و.. می‌شوند. از آنجایی که سقف‌های کشسان خاصیت آکوستیک دارند، به آنها سقف کشسان آکوستیک نیز گفته می‌شود. استفاده از سقف‌ کاذب آکوستیک مزایایی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت.

آکوستیک به چه معناست

 

آکوستیک به چه معناست

 

پیش از آنکه به سراغ تعریف سقف کاذب آکوستیک برویم، بهتر است با مفهوم آکوستیک آشنا شوید. آکوستیک در معنای لغوی به معنای دانش اصوات، انتقال و کنترل آن است. از این رو هر زمانی که صحبت از سازه‌های آکوستیک باشد، منظور سازه‌های ضد صدا و عایق هستند. سازه‌های آکوستیک مانع از ورود سر و صدا به محیط شده و محیطی آرام و دلنشین را برای افراد فراهم می‌کنند. از آنجایی که امروزه شاهد شلوغی و سر و صدای زیادی در سطح شهر هستیم، بهتر است از این سازه‌ها برای عایق‌سازی ساختمان‌ها استفاده شود. جهت جلوگیری از ورود صداهای اضافی به داخل محیط باید از متریال مناسبی برای پوشش درب، پنجره، دیوار و سقف استفاده کرد. برای مثال پنجره‌های دوجداره از جمله سازه‌هایی هستند که خاصیت آکوستیک داشته و مانع از ورود صداهای اضافی به داخل محیط می‌شوند. همچنین استفاده از سقف و دیوار پوش‌های آکوستیک، از جمله کارهایی است که می‌توان برای جلوگیری از ورود صدا به محیط انجام داد. از آنجایی که در این مطلب تنها سقف‌های کاذب آکوستیک مورد بحث ما هستند، در ادامه تنها به بررسی این سازه‌ها خواهیم پرداخت.

آشنایی با سقف کشسان آکوستیک

سقف های کشسان از جدیدترین و مدرنترین سقف‌های کاذبی هستند که خاصیت آکوستیک دارند. این سقف‌ها به راحتی امواج صوتی را جذب خود کرده و مانع از پخش آنها در محیط می‌شوند. برای همین استفاده از سقف کشسان آکوستیک، باعث ایجاد فضای آرام و دلنشین خواهد شد. علاوه بر خانه و محیط کار، از سقف کشسان آکوستیک می‌توان برای مکان‌هایی چون استودیو ضبط صدا و فیلم استفاده کرد. همانطور که می‌دانید این مکان‌ها به سکوت زیادی برای ضبط آوا و اصوات نیاز دارند. از این رو با انتخاب سقف کشسان، هم محیط زیباتر شده و هم آرامش لازم جهت ضبط صدا و فیلم برقرار خواهد شد. پیشنهاد ما این است برای استودیوهای ضبط صدا و فیلم، از سقف کشسان به عنوان دیوارپوش نیز استفاده کنید. این کار باعث شده تا تمام فضای محیط از خاصیت آکوستیک سقف‌های کشسانی بهره‌مند شده و از ورود و خروج صدا جلوگیری شود. کیفیت صداهای ضبط شده در این محیط‌ها بسیار بالا بوده و محصول نهایی از شفافیت و وضوح بسیار خوبی برخوردار خواهد شد.

انواع سقف آکوستیک

 

انواع سقف آکوستیک

 

سقف‌های آکوستیک از نظر نحوه نصب به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. در زیر به بررسی انواع سقف کشسان آکوستیک از نظر شرایط نصب اشاره می‌کنیم.

  • آکوستیک ساده: تایل‌های این دسته به راحتی بر روی سقف نصب می‌شوند و کار خاصی برای آنها نیاز نمی‌باشد.
  • آکوستیک شبکه فلزی: تایل‌های این دسته دارای شبکه فلزی هستند و به سقف اصلی متصل می‌گردند.
  • آکوستیک پازلی: این دسته شبیه به تکه‌های پازلی بوده که با چیدمان خاصی در کنار هم قرار گرفته و به سقف متصل می‌شوند. نصب آکوستیک‌های این دسته بسیار سخت است و باید با دقت زیادی صورت بگیرد؛ چرا که هر اشتباهی در نحوه چیدمان تکه‌ها، باعث دوباره کاری شده و باید مجددا از اول برای نصب تکه‌ها اقدام شود.

سقف‌های آکوستیک همچون دیگر سقف‌های کشسان، نیاز به زیرسازی دارند. در حال حاضر انواع زیرسازی سقف آکوستیک موجود در بازار، به دو دسته سازه پنهان و سازه آشکار تقسیم می‌شود. سقف آکوستیک سازه آشکار از سمت بالا و سقف آکوستیک سازه پنهان از سمت پایین نصب می‌شود.

 

استفاده از سقف کشسان آکوستیک برای دیوارها

همانطور که گفتیم از سقف کاذب آکوستیک برای پوشش دیوارها نیز می‌توان استفاده کرد. این کار راه حلی مناسب و آسان برای کاهش اصوات ورودی و افزایش کیفیت صداهای ضبط شده است. سقف‌‌های کشسان در هر رنگ و طرحی قابل چاپ هستند و می‌توان با آنها محیط را به صورت سفارشی طراحی کرد. این سقف‌ها قابلیت ست شدن با هر دکوراسیونی را دارند و با نصبشان محیط جلوه زیادی پیدا خواهد کرد. برای همین می‌توان سقف کشسان آکوستیک را برای دیوارها نیز با همان تم به کار برده تا هم محیط زیباتر شود و هم از ورود صداهای اضافی به درون آن جلوگیری شود.

مکان‌های قابل استفاده از سقف کشسان آکوستیک

 

مکان‌های قابل استفاده از سقف کشسان آکوستیک

 

یکی از خصوصیات سقف‌های کشسان این است که در هر محیطی قابل پیاده‌سازی هستند و از نظر مکانی محدودیتی ندارند. برای همین می‌‌توان از آنها در مکان‌های مختلفی چون خانه، دفاتر کاری، فروشگاه، نمایشگاه، هتل‌ها، بیمارستان‌ها، استخرها، سالن اجتماعات، مدارس، کلاس‌های موسیقی، سینما، سالن تئاتر و… استفاده کرد. از میان موارد ذکر شده، تعدادی از آنها به محیط آرامتری نیاز دارند که این آرامش را با نصب سقف کاذب آکوستیک و دیگر سازه‌ها می‌توان ایجاد کرد. به طور کلی بیشترین مکان‌هایی که از سقف کشسان آکوستیک در آنها استفاده زیادی می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سالن‌های آمفی تئاتر
  • استودیوهای ضبط موسیقی
  • کلاس‌های موسیقی
  • کلاس‌های درسی و کنکور
  • مدارس
  • سالن اجتماعات
  • سینماها
  • دفاتر کاری
  • برخی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی

نحوه جذب صدا در سقف آکوستیک به چه صورت است؟

سقف آکوستیک از به هم پیوستن تایل‌های به خصوصی ساخته می‌شود. این تایل‌ها انواع مختلفی دارند و بسته به نوع و شرکت سازنده‌شان، قیمت سقف آکوستیک مشخص می‌شود. تایل‌های آکوستیک از قابلیت جذب صدای زیادی برخوردار  هستند. بر روی تایل‌های آکوستیک، سوراخ‌های متعددی قرار دارد که هدایت صوت از طریق این سوراخ‌ها انجام می‌شود. در واقع قابلیت جذب صدا در سقف آکوستیک، به دلیل هدایت صوت از طریق سوراخ‌های موجود به فضای پشت سقف است. صداهای محیط به فضای پشت سقف هدایت شده و بخشی از امواج آنها از بین می‌روند. علاوه بر این اگر از ماده پشم سنگ در پشت سقف و تایل‌های آکوستیک استفاده شود، میزان جذب امواج صوتی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. پس در واقع دلیل جذب صدا در سقف‌های آکوستیک، به خاطر وجود سوراخ‌های موجود بر روی تایل‌ها و همچنین وجود پشم سنگ در پشت سقف است.

مزایای نصب سقف کشسان آکوستیک

 

مزایای نصب سقف کشسان آکوستیک

 

به طور کلی سقف‌های کشسان مزایای بی‌شماری دارند که عایق بودن، تنها یکی از ده‌ها مزیت آنها به شمار می‌رود. از جمله مهمترین مزیت‌های سقف کشسان می‎‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب آسان و راحت: یکی از ویژگی‌های مهم سقف کشسان آکوستیک، نصب راحت و آسان آن است. این سقف‌ها با چند ابزار تخصصی طی 1 الی 2 روز کاری در محل نصب خواهند شد. مدت زمان اجرای سقف‌ها بستگی به پیچیده یا ساده بودن سقف دارد. هرچقدر سقف کشسان از پیچیدگی بیشتری برخوردار باشد، مدت زمان نصب آن بیشتر خواهد بود.
  • قابلیت جداسازی و استفاده مجدد: قابلیت جداسازی سقف کشسان آکوستیک موجب شده تا افرادی که در مکان‌های اجاره‌ای ساکن هستند نیز بتوانند از این سقف بهره ببرند. کافیست از شرکت سازنده سقف کشسان درخواست کنید تا عملیات مربوط به جداسازی و نصب مجدد سقف در محل جدید را انجام دهند.
  • دسترسی آسان به تاسیسات سقف اصلی: برخی افراد تصور می‌کنند که با نصب سقف کشسان آکوستیک دیگر قادر به دسترسی به تاسیسات سقف اصلی و سیم‌ پیچی‌ها نخواهند بود. در صورتی که این چنین نبوده و هر زمانی که لازم باشد می‌توانید به تاسیسات سقف دسترسی پیدا کنید.
  • ضد آب: سقف کشسان علاوه بر ضد صدا بودن، خاصیت‌های دیگری نیز دارد. ضد آب و ضد حرارت بودن از دیگر ویژگی‌های سقف کشسان آکوستیک است. ساختار این سقف به گونه‌ای است که آب را در خود جمع کرده و مانع از ورود به فضای محیط می‌شود. همین خاصیت سبب شده تا بتوان از سقف کشسان در محیط‌های مرطوب نیز استفاده کرد.
  • ضد حرارت: سقف کشسان آکوستیک ضد حرارت و گرما بوده و در زمان آتش‌سوزی می‌تواند همچون یک اطفای حریق عمل کند. در نتیجه استفاده از آن باعث فراهم شدن ایمنی بالا در محیط می‌شود.
  • ضد باکتری: سقف کشسان آکوستیک ضد باکتری بوده و استفاده از آن در محیط‌های بیمارستان و مراکز درمانی مزایای زیادی دارد. از آنجایی که این محیط‌ها باید همیشه استریل و پاکیزه باشند، استفاده از سقف کشسان در آنها بسیار ایده‌آل خواهد بود.
  • مقرون به صرفه: سقف کشسان آکوستیک نسبت به برخی دیگر از سازه‌ها، از قیمت پایینتری برخوردار است. لذا با یک هزینه معقول می‌توانید نسبت به زیباسازی و آکوستیک کردن محیطتان اقدام کنید. شرکت کالکر کلیه سقف‌های کشسان خود را با قیمت مناسب به مشتریان عزیز عرضه می‌نماید.
  • جلوگیری از اتلاف انرژی: آکوستیک بودن سقف‌های کشسان سبب شده تا از هدر رفتن انرژی و گرمای محیط جلوگیری شود. برای همین با نصب سقف کشسان در محیط، در مصرف سوخت و اتلاف انرژی صرفه‌جویی زیادی خواهد شد.
  • تنوع در طرح و رنگ: همانطور که اشاره شد، سقف‌های کشسان از تنوع طرح و رنگ زیادی برخوردارند. لذا افرادی که قصد پیاده‌سازی سقف کشسان را داشته باشند، از این جهت با مشکلی روبرو نخواهند شد. سقف‌های کشسان آکوستیک در هر رنگ و طرحی، متناسب با دکوراسیون محیط قابل اجرا می‌باشند.

معایب سقف آکوستیک

 

معایب سقف آکوستیک

 

با وجود مزایای زیادی که سقف آکوستیک دارد، این سوال مطرح است که آیا سقف کشسان آکوستیک معایبی هم دارد یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که تنها ایرادی که میتوان برای این دسته از سقف‌ها در نظر گرفت این است که پس از نصب سقف کشسان آکوستیک، کمی از ارتفاع سقف اصلی کاسته می‌شود. دلیل آن هم این است که سقف آکوستیک با کمی فاصله از سقف اصلی نصب می‌گردد و همین میزان فاصله، سبب کاهش ارتفاع سقف می‌شود. بنابراین محیط‌هایی که از سقف کوتاهی برخوردار هستند، گزینه خوبی برای این کار نمی‌باشند. نصب سقف آکوستیک در محیط‌های کم ارتفاع، سبب کوچک‌تر شدن و دلگیرتر شدن فضا می‌شود. بنابراین به این مورد توجه داشته باشید تا پس از نصب سقف دچار مشکل نشوید. علاوه بر این، سقف کاذب آکوستیک همچون دیگر سقف‌های کشسان نیاز به مراقبت و نگهداری دارد. در صورتی که از سقف به خوبی نگهداری شود، عمر سقف آکوستیک افزایش پیدا می‌کند. در غیر این صورت ممکن است پس از چند وقت، سقف از شکل و ساختار اولیه خود خارج شده و نیاز به تعمیر یا تعویض پیدا کند.

نصب سقف کشسان آکوستیک

اگر شما هم قصد ایجاد یک تغییر و تحول اساسی در محیط منزلتان را دارید، می‌توانید برای اجرا و نصب سقف کشسان آکوستیک اقدام کنید. نصب سقف کشسان گرچه کمی ساده به نظر می‌رسد؛ اما نیاز به نیروی متخصص و ابزارهای خاصی دارد. برای همین بهتر است با شرکت‌های سازنده سقف کشسان مانند شرکت کالکر تماس گرفته و از آنها برای نصب سقف کشسان دعوت کنید. برای نصب سقف کشسان آکوستیک نیاز به ابزارهایی چون گیره، هیتر، کاردک‌های مخصوص و لوازم‌های دیگر است. طریقه نصب سقف به این گونه است که سقف را توسط گیره‌ها به روی سقف اصلی آویزان کرده و با اعمال حرارت توسط هیتر، آن را در محل پیاده می‌کنند.

جمع بندی

سقف کشسان خاصیت آکوستیک و ضد صدا داشته و عایق مناسبی جهت جلوگیری از ورود صدا به درون محیط است. برای همین با نصب آن می‌توان از ورود صداهای اضافی به درون محیط خانه یا محل کار جلوگیری کرده و یک محیط آرام و دلنشین را مهیا کرد. استفاده از سقف کشسان در مکان‌هایی چون استودیوی موسیقی، سالن‌های نمایش و سینما و هر محیط دیگری که به سکوت نیاز دارد، بسیار ایده‌آل خواهد بود. با نصب سقف کشسان آکوستیک هم از ورود و خروج صدا جلوگیری شده و هم محیط از مزایای بی‌شمار آن بهره‌مند خواهد شد. از سقف کشسان آکوستیک علاوه بر پوشش سقف اصلی، می‌توان برای پوشش دیوار و ستون‌ها نیز استفاده کرده و محیط را کاملا عایق‌بندی کرد.

 

دسته: وبلاگ سقف کشسان


برچسب ها:

نظرشما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

مطالب مرتبط


سقف باریسول یکی از سقف‌های کاذب بوده که توسط شرکت فرانسوی باریسول ابداع شده است. ا . . .

9 دقیقه
مشاهده

سقف کشسان یکی از انواع سقف‌های کاذب بوده که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. ا . . .

9 دقیقه
مشاهده

کناف یکی از مصالح مدرن در ساخت و ساز بوده که تاریخچه آن به 80 سال پیش برمی‌گردد. از ا . . .

8 دقیقه
مشاهده

آکواپنل، پانل‌ از پیش ساخته شده‌ای است که از آن برای مقابله با رطوبت استفاده می‌ش . . .

10 دقیقه
مشاهده
سبد خرید0
هیچ محصولی در سبد خرید موجود نیست!!
ادامه خرید...
0