سقفهای کشسانی یکی از انواع سقفهای کاذب هستند که در دکوراسیون داخلی نقش مهمی پیدا کردهاند. این سقفها همانطور که از نامشان مشخص است، خاصیت کشسانی دارند و از انعطاف بالایی برخوردار هستند. سقفهای کشسانی هیچ محدودیتی برای اجرا نداشته و از آنها میتوان در هر محیط و مکانی استفاده کرد. یکی از ویژگیهایی که این نوع سقفها دارند این است که در محیطهای مرطوب و نمدار مانند حمام، دستشویی، استخر و… قابل پیادهسازی هستند. در اینجا قصد داریم تا تاثیر سقف کشسان در رفع نم و رطوبت خانه را مورد بررسی قرار داده و ببینیم آیا این گونه سقفها نقشی در رفع این مشکل دارند یا خیر.
علل ایجاد نم و رطوبت در خانه
زمانی که سقف خانه از ایزولاسیون درستی برخوردار نباشد، به تدریج سقف خانه دچار نم و رطوبت خواهد شد. نم و رطوبت در سقف با افتادن لکههای آب بر روی سطح سقف مشخص میشود. این لکهها برخی اوقات تیره و برخی اوقات روشن هستند و گاها با برآمدگیهایی همراه میباشند. دلیل ایجاد رطوبت و نم در سقف به خاطر شکستن لوله یا فرسودگی بیش از حد آنها است. زمانی که لولهها دچار پوسیدگی زیاد شوند، ممکن است دچار نشتی شده و آب از آنها چکه کند. مشکلی که در اینجا ممکن است با آن روبرو شویم، این است که آبی که از لوله چکه میکند همیشه به صورت مستقیم به پایین نریخته و برخی اوقات به صورت افقی حرکت میکند. برای همین تشخیص اینکه کدام بخش از لوله دچار مشکل است، کمی مشکل خواهد بود. علت دیگر ایجاد نم و رطوبت در سقف میتواند به انتخاب نادرست ایزوگام مرتبط باشد. اگر ایزوگام مناسبی برای سقف انتخاب نشده و یا اجرای آن به درستی انجام نشود، در حین بارندگی آب باران به داخل سقف نفوذ کرده و سبب ایجاد لکه و مشکلات دیگر خواهد شد. ترکیدگی لولههای آب از رایجترین مشکلاتی است که ساکنان خانههای آپارتمانی با آن مواجه هستند.
راههای جلوگیری از بروز نم و رطوبت در خانه
بهترین کار برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل سقف و یا دیوارهها این است که در هنگام ساخت از زهکشی مناسبی استفاده شود. با زهکشی مناسب در اطراف ساختمان مشکل نفوذ آب تا حدی رفع خواهد شد. علاوه بر این استفاده از مصالحی که رطوبت را به خود جذب نمیکنند، بسیار موثر خواهد بود. یکی از متریالهایی که از آن میتوان برای عدم نفوذ آب و رطوبت استفاده کرد، سقف کشسان است. این سقف به دلیل متریالی که در ساخت آن استفاده شده است، خاصیت ضد آب داشته و همچون یک عایق خوب عمل میکند.
تاثیر سقف کشسان در رفع رطوبت خانه
برای جلوگیری از نفوذ آب یا رطوبت به داخل سقف اصلی میتوان از سقف کشسان استفاده کرد. این سقف خاصیت ضد آب داشته و همانند یک عایق مانع از ورود رطوبت به داخل خود خواهد شد. بنابراین بهتر است سقف کشسانی را در همان ابتدای کار در محیطهایی که بیشتر در معرض آب و رطوبت هستند، اجرا کرد. شهرهای شمالی به دلیل رطوبت بالا بیشتر در معرض این مشکل هستند و از این رو استفاده از سقف کشسانی در این مناطق بسیار ایدهآل خواهد بود. علاوه بر این، میتوان از سقف کشسانی برای زمانی که لکههای آب بر روی سقف پدیدار شدهاند، استفاده کرد. زمانی که آب به داخل بافت سقف نفوذ کند، سبب ایجاد لکههای ناخوشایندی خواهد شد. در این زمان میتوان از سقف کشسانی برای پوشش این لکهها استفاده کرده و جلوه و زیبایی بیشتری به محیط داد. اگر در ساختمانی ساکن هستید که امکان تعمیر لولهها و تعویضشان وجود ندارد، بهترین کار استفاده از سقف کشسانی است. دلیل آن هم این است که با رنگ زدن سقف و مرمت آن، این امر موقتی بوده و خیلی زود دوباره سقف دچار آسیب خواهد شد.
چرا سقف کشسانی برای محیطهای مرطوب مناسب است؟
همانطور که گفتیم یکی از ویژگیهای سقف کشسانی این است که در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم هستند. این سقفها در برابر رطوبت به عنوان یک مانع عمل کرده و اجازه نمیدهند تا عناصر موجود در آب و بخار آن وارد فضاهای خالی بین سقف کاذب و سقف اصلی شود. همچنین سقف کشسان در برابر نشت آب مقاوم بوده و این قابلیت را دارد تا در هر متر مربع 100 لیتر آب را حفظ کند. اگر در مکانهای مرطوب مانند استخر یا شهرهای شمالی کشور از سقفهای گچی استفاده شود، به مرور رطوبت در آنها رخنه کرده و باعث باد افتادن در آن خواهد شد. همین امر ممکن است موجب بروز خطرات ناگوارتری مانند ریزش سقف شود. برای همین با استفاده از سقف کشسانی این مشکل تا حدود زیادی رفع خواهد شد.
مزایای استفاده از سقف کاذب ضد آب
- عایق بسیار عالی در برابر نفوذ رطوبت و نم
- طول عمر بالا در محیطهای آبی و مرطوب
- محافظت از سقف اصلی و جلوگیری از پوسیدگی آن
- قابلیت شستشوی آسان
- نصب و نگهداری آسان
بهترین سقف کشسانی برای محیطهای نمور و مرطوب
سقفهای کشسانی در انواع مختلفی موجود هستند و هرکدامشان دارای ظاهر و ویژگیهای خاصی میباشند. پارچههایی که از آنها در ساخت سقف کشسانی استفاده میشود، معمولا از جنس PVC ضد آب هستند. افرادی که دوست دارند از این سقفها در محیط استخر یا بخشهایی از منزلشان استفاده کنند، میتوانند سقف موردنظر را در رنگ و طرح مورد علاقه خود سفارش دهند. سقفهای کشسانی مناسب استخر و محیطهای مرطوب بیشتر از نوع ترنسپرنت، آی گلس، آسمان مجازی، لاکر (آینهای) و… هستند.
-
سقف کشسانی ترنسپرنت
سقف کشسان ترنسپرنت به سقفی گفته میشود که از جنس نیمه شفافی بوده و نور را به خوبی از خود عبور میدهد. این سقف قابلیت این را دارد تا نور طبیعی خورشید را از فضای خارج از خانه، وارد داخل محیط کند. از نوع ترنسپرنت سقف کشسانی بیشتر در مکانهایی که نیاز به نورپردازی زیاد است، استفاده میشود. استخرها یکی از این مکانها هستند که نیاز به نورپردازی طبیعی زیادی دارند. بنابراین میتوان از مدل ترنسپرنت یا همان سقف نیمه شفاف کشسانی برای استخرها استفاده کرد. این سقفها ضد باکتری و قارچ هستند و مانع از ایجاد باکتری و قارچ در سقف میشوند.
-
سقف آی گلس
سقف آی گلس یا شیشهای یکی دیگر از گزینههای مناسب برای استخرها و محیطهای مرطوب است. این سقفها زیبایی خاصی دارند و با هر دکوراسیونی قابل تطبیق هستند. جنس سقف آی گلس به گونهای است که نور خورشید را به راحتی از خود عبور داده و باعث ایجاد فضای روشن و دلباز در محیط میشود. این سقفها نیز در برابر نفوذ آب، مواد شیمیایی و ماورا بنفش مقاومت زیادی دارند.
-
سقف لاکر
سقف لاکر یکی دیگر از انواع سقفهای کشسانی است که انعکاس نور در آن بسیار بالا است. این انعکاس نور سبب شده تا فضا روشنتر شود و تمام تصویر اتاق در داخل سقف منعکس شود. برای همین است که به این نوع سقف، سقف آینهای نیز گفته میشود. استفاده از سقف لاکر برای محیطهای استخر، سرویس بهداشتی، حمام و… باعث زیبایی بیشتر و مقاومت بالا در برابر نفوذ آب خواهد شد.
-
سقف کشسانی چاپی (آسمان مجازی)
سقفهای آسمان مجازی از محبوبترین انواع سقفهای کشسانی هستند. این سقفها را میتوان در هر طرح و رنگی به چاپ رسانده و در محیط اجرا کرد. در استخر، حمام، سونا، جکوزی و… میتوان از طرحهای کهکشانی، آسمان، دریا و هر نوع المانی از طبیعت استفاده کرد. این سقفها باعث زیبایی خاص و منحصربفردی در محیط خواهند شد.