جستجو

برطرف کردن ترک سقف با سقف کشسان

1401-02-20
33مشاهده
برطرف کردن ترک سقف با سقف کشسان

یکی از مشکلاتی که در بسیاری از منازل، خصوصا خانه‌های قدیمی مشاهده می‌شود، ایجاد ترک‌های ریز و درشت بر روی سقف است. معمولا سقف‌های گچی بنا به دلایلی، پس از مدتی دچار مشکلاتی نظیر ترک خوردگی می‌شوند. زمانی که بر روی سقف اصلی ترک ایجاد می‌شود، سقف نمای بدی پیدا می‌کند و در ظاهر خانه تاثیر منفی زیادی می‌گذارد. از این رو بهتر است این ترک‌ها هر چه زودتر توسط روش‌های جدید برطرف گردند. یکی از بهترین کارها برای برطرف کردن ترک سقف به وسیله سقف کشسان است. سقف کشسان با قرارگیری بر روی سقف اصلی، مشکلات ظاهری سقف را مانند ترک خوردگی برطرف خواهد کرد.

چرا سقف خانه دچار ترک خوردگی می‌شود؟

 

چرا سقف خانه دچار ترک خوردگی می‌شود؟

 

برای بسیاری از افراد سوال است که چرا سقف گچی پس از مدتی دچار ترک خوردگی می‌شود؟ معمولا ترک خوردگی سقف گچی به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. از جمله عللی که سبب ترک در سازه‌های گچی و بتنی می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کیفیت پایین مصالح: یکی از مهمترین دلایلی که سبب ترک خوردگی سقف گچی می‌شود، کیفیت پایین مصالح است. برخی از شرکت‌های ساخت و ساز برای کاهش هزینه‌ها، از متریال و مصالح با کیفیت پایینتری استفاده می‌کنند. همین امر سبب می‌شود تا مواد پس از مدتی دچار مشکلات و تغییراتی در بافت خود شوند.
  2. فشار طبقات بالا: برخی اوقات فشار و بار ساختمان بسیار زیاد است. همین امر سبب می‌شود تا ساختمان دچار مشکلاتی نظیر ترک خوردگی در بخش سقف یا دیوار شود.
  3. ترکیدگی لوله‌های آب: ساختمان‌هایی که از قدمت بیشتری برخوردارند، ممکن است به تدریج دچار پوسیدگی لوله‌های آب شوند. با پوسیدگی لوله‌ها، احتمال نشتی آب و مشکلاتی نظیر ترک خوردگی و ایجاد لکه بر روی سقف افزایش پیدا خواهد کرد.
  4. حوداث طبیعی: بدون شک یکی دیگر از دلایل ترک خوردگی سقف گچی، ارتعاشات ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله است. علاوه بر این ساخت و سازهای عمرانی بزرگ در نزدیکی منزل یا استفاده از تجهیزات سنگین سبب ایجاد ارتعاش در ساختمان و مشکلاتی چون ترک خوردگی سقف می‌شود. آتش سوزی نیز می‌تواند سبب وارد شدن شوک به سازه ساختمان و بروز ترک بر روی سقف شود.

ترمیم ترک سقف گچی

برطرف کردن ترک سقف گچی کار سختی نیست؛ اما بهتر است این کار را به افراد ماهر در این زمینه بسپارید. چرا که ترمیم سقف گچی باید با مواد مناسبی صورت گیرد تا از بروز مجدد ترک‌ها جلوگیری شود. در صورتی که ترک ایجاد شده روی سقف گچی کوچک باشد، می‌توانید به جای لکه‌گیری از پر کردن ترک با مواد استفاده کنید. پس اگر عرض ترک زیاد نبوده و گچ تغییر رنگ نداده باشد، قادر به پر کردن ترک با مواد مشابه خواهید بود. اگر هم بخش ترک‌خوردگی دچار تغییر رنگ شده باشد، باید آن قسمت را بردارید و حفره به وجود آمده را با گچ جدید پر نمایید. توجه داشته باشید در صورتی که ناحیه ترک‌خوردگی دچار تغییر رنگ شده باشد، احتمالا دلیل آن نشتی آب و ایجاد رطوبت بوده است. برای همین پیش از شروع به کار، علت نم را بررسی کرده و برای رفع آن اقدام نمایید. در غیر این صورت مجددا پس از ترمیم ترک سقف، با ترک‌های جدیدی مواجه خواهید شد.

علت ترک سقف ساختمان

دلایل متعددی باعث ایجاد ترک سقف ساختمان می‌شود. عواملی چون نشست، رطوبت و نم و همچنین زنگ‌زدگی میلگرد در بتن سبب ایجاد ترک در سقف ساختمان می‌گردد. در صورتی که این ترک‌ها برطرف نگردند، ممکن است باعث ایجاد اختلالاتی در سازه شوند. برای همین بهتر است جهت جلوگیری از خسارات جانی و مالی، ترک‌های موجود در سقف ساختمان بررسی شده و علل آن مرتفع شود. برای مثال نم‌زدگی که عامل مهمی در ایجاد ترک است، در صورت برطرف نشدن ممکن است گسترش پیدا کرده و آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به افراد و سازه وارد نماید. بنابراین برای رفع ترک سقف ساختمان، در ابتدا دلیل اصلی بروز ترک را پیدا کنید. اگر دلیل ترک‌ها نم و رطوبت بوده باشد، بهتر است برای ترمیم ایزوگام و یا لوله‌های آب ساختمان اقدام نمایید. سپس مجددا گچ‌کاری را انجام دهید و بخش مورد نظر را رنگ‌آمیزی نمایید. اگر هم علت ترک سقف ساختمان نشست پی ساختمان باشد، باید با یک کارشناس خبره مشورت کنید و در این مورد از او راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

ترک سقف خانه از لحاظ ساختار

ترک‌ها از نظر ساختاری به دو دسته سازه‌ای و غیر سازه‌ای تقسیم می‌شوند. ترک‌های سازه‌ای ناشی از ضعف در طراحی و اجرا هستند و سبب بروز خطراتی برای ایمنی ساختمان و خانه می‌شوند. ترک‌های غیر سازه‌ای بر اثر عوامل دیگری چون رطوبت و نم، افزایش و کاهش دما و غیره به وجود می‌آیند. شناسایی نوع ترک می‌تواند در رفع مشکل آن کمک زیادی به شما نماید. پس از آنکه نوع ترک را شناسایی کردید، باید از ابزارها و مصالح مناسبی برای رفع آن استفاده نمایید. ورق مش یکی از ابزارهایی است که معمولا هنگام ترمیم ترک سقف خانه و ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربرد ورق مش برای ترک سقف به این صورت است که به خوبی به محل آسیب‌دیده می‌چسبند و روند ترمیم ترک‌ها را آسان‌تر می‌نمایند. در صورتی که قصد استفاده از ورق مش برای ترک سقف را داشتید، بیش از یک لایه از آن را روی محل آسیب‌دیده استفاده نکنید.

چگونه ترک سقف گچی را برطرف کنیم؟

 

چگونه ترک سقف گچی را برطرف کنیم؟

 

  • در صورتی که سقف خانه دچار ترک شود، بهتر است برای جلوگیری از پیشرفت آن خیلی زود مورد تعمیر و مرمت قرار بگیرد. برای برطرف کردن ترک سقف باید در ابتدا تمام وسایل آن بخش را از محیط خارج کرده تا در حین کار کثیف نشوند. در صورتی که امکان تخلیه کامل فضا وجود نداشته باشد، می‌توان از یک کیسه پلاستیکی بزرگ استفاده کرده و وسایل را پوشش داد. معمولا ترمیم سقف گچی با تولید نخاله‌هایی همراه است. با قرار دادن یک کیسه یا پارچه زیر سقف، می‌توانید از ریختن نخاله‌ها بر روی زمین و کثیف شدن محیط و لوازم جلوگیری کنید.
  • پس از آماده‌سازی فضا، باید برای شروع کار اقدام کرد. اولین کار این است که بخش آسیب دیده را به وسیله یک کاردک یا چاقو مشخص کرد. این مرحله حساسیت زیادی دارد و ممکن است باعث آسیب به سایر بخش‌های سقف بشود. برای همین هنگام انجام این مرحله دقت زیادی داشته باشید. برای ادامه کار در این مرحله نیاز به ورق مش است. ورق مش به خوبی به محل آسیب دیده می‌چسبد و عمل ترمیم را راحت می‌کند.
  • در مرحله بعدی باید به سراغ آماده کردن بتونه رفت. بتونه را باید نسبت به میزان ترک سقف و به اندازه لازم آماده نمایید. بتونه توسط پودرهای مخصوص که با آب گرم مخلوط می‌شود، درست می‌شود. توجه داشته باشید غلظت بتونه باید همچون ماست کیسه‌ای باشد و خیلی رقیق یا خیلی سفت نباشد. پس از آماده شدن بتونه، باید آن را با استفاده از کاردک روی ورق مش بزنید. لایه بتونه باید نازک باشد تا سقف دچار برآمدگی نشود. توجه کنید تمام سطح ورق مش با استفاده از بتونه پوشیده شود. پس از اینکه تمام فضای مورد نظر را با بتونه پوشش دادید، باید صبر کنید تا بتونه کاملا خشک شود.
  • با خشک شدن بتونه، می‌توانید کار سمباده کشی را شروع کنید. با کشیدن سمباده روی بتونه خشک شده، تمام سطح یکنواخت و صاف خواهد شد. توجه داشته باشید کشیدن زیاد سمباده باعث پاک شدن و از بین رفتن بتونه می‌شود. برای همین در این مرحله نباید زیاده‌روی کرد و سمباده کشی باید تنها برای یکنواخت کردن سطح انجام شود.
  • مرحله آخر، اختصاص به رنگ آمیزی سقف دارد. در صورتی که قصد دارید تنها بخش ترک خورده سقف را رنگ آمیزی کنید، باید یک رنگ کاملا مشابه با سایر بخش‌های سقف آماده کنید. در صورتی هم می‌خواهید کل سقف را رنگ آمیزی کنید، می‌توانید از هر رنگی برای این کار استفاده کنید. با آماده کردن رنگ، کار رنگ آمیزی سقف ترک خورده را با یک قلمو مناسب شروع کنید.
  • زمانی که رنگ آمیزی سقف به پایان رسید، باید صبر کنید تا سقف کاملا خشک شود. پس از خشک شدن سقف، می‌توانید برای نصب لوستر و چیدن لوازم اقدام کنید.

همانطور که ملاحظه کردید ترمیم سقف ترک خورده کار سختی نیست و نیاز به کمی تجربه دارد. در صورتی که از تجربه کافی برخوردار نیستید، می‌توانید این کار را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید.

آیا راه حل بهتری برای ترمیم سقف ترک خورده وجود دارد؟

 

آیا راه حل بهتری برای ترمیم سقف ترک خورده وجود دارد؟

 

از آنجایی که بسیاری از افراد با مشکل ترک خوردگی سقف مواجه می‌شوند، همواره به دنبال یک راه حل و روش بهتری هستند. یکی از بهترین روش‌ها برای برطرف کردن مشکلات سقف گچی، استفاده از سقف‌های کاذب است. در حال حاضر سقف‌های کاذب زیادی طراحی شده‌اند که هر کدام از خصوصیات و ویژگی‌های خاصی برخوردار می‌باشند. از میان سقف‌های موجود در بازار، ما به شما سقف کاذب کشسان را پیشنهاد می‌کنیم. امروزه سقف کشسان به دلیل مزایای زیادی که دارد، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این سقف در هر مکانی با هر طرح و رنگی قابل نصب است و از این بابت محدودیتی برای افراد ایجاد نمی‌کند.

استفاده از سقف کشسان به جای سقف گچی

 

استفاده از سقف کشسان به جای سقف گچی

 

سقف‌های کشسان یکی از سقف‌های دکوراتیو جدید هستند. این سقف‌ها انواع مختلفی دارند و در رنگ‌ها و طرح‌های مختلفی قابل پیاده‌سازی هستند. برای همین افرادی که دوست دارند فضای منزل یا محیط کارشان دچار تغییر و تحول چشمگیری شود، می‌توانند از این سقف‌ها استفاده کنند. یکی از خصوصیات مهم سقف کشسان این است که این سقف به هیچ وجه ترک نمی‌خورد و دچار تغییر بافت نمی‌شود. این سقف‌ها از دوام بیشتری نسبت به سایر سقف‌های کاذب و سقف‌های گچی برخوردار هستند. برای همین است که بسیاری از افراد علاقمند به استفاده از سقف کشسان می‌شوند.

دلایل جایگزینی سقف کشسان با سقف گچی

 

دلایل جایگزینی سقف کشسان با سقف گچی

 

در اینجا به چند عامل مهم استفاده از سقف کشسان بر روی سقف گچی اشاره می‌کنیم:

  • پوشش آسیب‌های سقف گچی: همانطور که اشاره شد یکی از مشکلات اصلی سقف گچی، ترک خوردگی، ایجاد لکه و تغییر در بافت آن است. زمانی که از سقف کشسان برای پوشش سقف اصلی استفاده شود، تمام این مشکلات و آسیب‌ها پوشیده خواهد شد. علاوه بر این، سقف کشسان سبب پوشش کابل‌ها و سیم‌های برق شده و فضا را تمیزتر جلوه خواهد داد.
  • دسترسی به تجهیزات سقف اصلی در هر زمان: با نصب سقف کشسان می‌توانید هر زمانی که نیاز باشد به تجهیزات سقف اصلی نظیر کابل، سیم‌های برق و کانال‌ها دسترسی داشته باشید.
  • ضد آب بودن: از آنجایی که یکی از دلایل ترک خوردگی سقف گچی نشتی آب است، با سقف کشسان می‌توان از این مشکل تا حدود زیادی جلوگیری کرد. سقف کشسان خاصیت ضد آب دارد و به هیچ وجه آب را از خود عبور نمی‌دهد. برای همین اگر از سقف اصلی آب چکه کند، تمام آب پشت سقف کشسان جمع خواهد شد. در این شرایط می‌توان از تیم سازنده سقف کشسان برای خالی کردن آب جمع شده در پشت سقف کشسان درخواست کمک کرد.
  • وزن سبک: سقف‌های کشسان بسیار سبک هستند و وزن زیادی را به ساختمان وارد نمی‌کنند. از طرفی اگر سقف کشسان به هر دلیلی (حوادث طبیعی مانند زلزله و…) دچار سقوط شود، آسیبی به اشخاص و لوازم وارد نخواهد کرد.
  • طول عمر بالا: خصوصیت دیگر سقف کشسان این است که این سقف‌ها در صورت نگهداری درست، برای چندین سال قابل استفاده هستند. سقف کشسان کارایی و دوام بالایی دارد و با یک بار هزینه، می‌توان برای سالها از آن استفاده کرد.
  • مقاوم در برابر تغییرات دمایی: از دلایل ترک خوردگی سقف گچی می‌توان به تغییرات دمایی اشاره کرد. سقف‌های گچی گاها به دلیل سرد و گرم شدن محیط دچار مشکلاتی چون ترک خوردگی می‌شوند. اما سقف کشسان این مشکل را نداشته و در برابر تغییرات دما بسیار مقاوم عمل می‌کند.

جمع بندی

همانطور که ملاحظه کردید در این مطلب به بررسی دلایل ترک خوردگی سقف گچی و راهکارهای برطرف کردن آن پرداختیم. ایجاد ترک‌های ریز و درشت بر روی سقف گچی، سبب تاثیر بد بر روی ظاهر خانه خواهد شد. با استفاده از سقف‌های کاذبی چون سقف کشسان، می‌توان مشکلات ظاهری سقف گچی را پوشش داده و از مزایا و ویژگی‌های آن بهره‌مند شد. سقف کشسان برخلاف سقف گچی، از دوام و طول عمر بالایی برخوردار است و در صورت نگهداری صحیح، دچار آسیب نمی‌شود.

 

دسته: وبلاگ بازسازی سقف کشسان


برچسب ها:

نظرشما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

مطالب مرتبط


سقف باریسول یکی از سقف‌های کاذب بوده که توسط شرکت فرانسوی باریسول ابداع شده است. ا . . .

9 دقیقه
مشاهده

سقف کشسان یکی از انواع سقف‌های کاذب بوده که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. ا . . .

9 دقیقه
مشاهده

کناف یکی از مصالح مدرن در ساخت و ساز بوده که تاریخچه آن به 80 سال پیش برمی‌گردد. از ا . . .

8 دقیقه
مشاهده

آکواپنل، پانل‌ از پیش ساخته شده‌ای است که از آن برای مقابله با رطوبت استفاده می‌ش . . .

10 دقیقه
مشاهده
سبد خرید0
هیچ محصولی در سبد خرید موجود نیست!!
ادامه خرید...
0