جستجو

سقف شیشه‌ای و کاربرد آن در معماری

1401-03-10
13مشاهده
سقف شیشه‌ای و کاربرد آن در معماری

امروزه میزان نور مطلوب، به یک شاخصه مهم در آپارتمان‌ها و ساختمان‌های تجاری تبدیل شده است. بر این اساس بسیاری سعی دارند تا از متریال‌هایی در ساختمان استفاده کنند که بتواند نور طبیعی را به خوبی از خود عبور دهد. یکی از این متریال‌هایی که امروزه مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است، سقف شیشه‌ای است. سقف شیشه‌ای که با نام Sky Light اسکای لایت نیز معروف است، یک سازه بسیار ارزشمند و مهم به حساب می‌آید. سقف شیشه‌ای و به طور کلی شیشه، امروزه به یک سازه پرکاربرد در صنعت دکوراسیون تبدیل شده است. این سازه دارای خصوصیاتی است که قرار است در ادامه این مطلب به آنها بپردازیم.

سقف شیشه‌ای چه خصوصیاتی دارد؟

 

سقف شیشه‌ای چه خصوصیاتی دارد؟

 

بسیاری از افراد تصورشان از سقف شیشه‌ای همان شیشه‌های شکننده و ظریف است؛ در صورتی که سقف شیشه‌ای اینطور نبوده و در برابر باران، برف و تابش زیاد آفتاب دچار شکستگی و آسیب نمی‌شود. در واقع به دلیل بخش‌های محافظتی که در این سقف به کار می‌رود، از شکسته شدن و آسیب‌دیدگی آن جلوگیری خواهد شد. به طور کلی سقف شیشه‌ای از 3 بخش تشکیل شده که عبارت است از بخش شیشه‌ای، بخش آب‌بندی و اعضای پشتیبان. این بخش‌ها با قرار گرفتن در کنار هم سبب افزایش استحکام و مقاومت سقف شیشه‌ای می‌شوند.

دلیل محبوبیت سقف شیشه‌ای اسکای لایت

 

دلیل محبوبیت سقف شیشه‌ای اسکای لایت

 

از مهمترین دلایل محبوبیت سقف شیشه‌ای، میتوان به خاصیت عبور نور و همچنین لوکس بودن آن اشاره کرد. ساختمان‌ها و مکان‌هایی که از سقف شیشه‌ای استفاده می‌کنند، نورگیر فوق‌العاده‌ای دارند؛ دلیل آن هم این است که شیشه به راحتی نور طبیعی خورشید را از خود عبور می‌دهد و فضا را به شکل زیبایی نورانی می‌کند. با نورگیر شدن فضای ساختمان توسط سقف شیشه‌ای، در مصرف انرژی و گرما صرفه‌جویی زیادی خواهد شد؛ چرا که مصرف برق به دلیل عدم نیاز به روشنایی‌های مصنوعی، کمتر می‌شود. دلیل محبوبیت دیگر سقف شیشه‌ای این است که در طی شب میتوان از درخشش ستاره و ماه در آسمان لذت برده و آنها را از سقف شیشه‌ای تماشا کرد. همچنین در روزهای بارانی و برفی سال نیز میتوان از تماشای بارش باران و برف بر روی سقف لذت برد.

با انواع سقف شیشه‌ای بیشتر آشنا شوید

 

انواع سقف شیشه‌ای

 

سقف‌های شیشه‌ای را بر اساس باز و بسته شدن به 3 دسته تقسیم می‌کنند. این سه دسته عبارتند از سقف شیشه‌ای ثابت، سقف شیشه‌ای متحرک و سقف شیشه‌ای لوله‌ای. در ادامه به معرفی هر کدام از این سقف‌ها می‌پردازیم.

  • سقف شیشه‌ای ثابت

سقف شیشه‌ای ثابت همانطور که از نامش مشخص است، در جای خود ثابت بوده و قابلیت باز و بسته شدن ندارند. معمولا از این سقف اسکای لایت در مکان‌هایی استفاده می‌شود که افراد قصد تغییر حالت آن را ندارند. همچنین در مکان‌هایی که معمولا آب و هوا به یک شکل است، بیشتر از نوع ثابت سقف شیشه‌ای استفاده می‌شود. برای مثال در گلخانه‌ها که نیاز است دائما هوای محیط مرطوب باشد، از سقف شیشه‌ای ثابت استفاده می‌شود.

  • سقف شیشه‌ای متحرک

سقف شیشه‌ای متحرک، بر خلاف سقف اسکای لایت ثابت است. این سقف قابلیت باز و بسته شدن دارد و افراد می‌توانند در هر زمانی آن را باز کرده یا ببندند. از سقف اسکای لایت متحرک بیشتر در اماکنی استفاده می‌شود که نیاز به تهویه هوا باشد. همچنین در مکان‌هایی که چهار فصل هستند، از سقف شیشه‌ای متحرک استفاده می‌شود. برای مثال در فصل بهار میتوان سقف شیشه‌ای متحرک را باز کرده تا هوای مطبوع بهاری وارد فضا شود. سقف شیشه‌ای متحرک به صورت ریلی یا موتوری است و برای باز و بسته کردنشان، نیاز به گیربکس‌های خاصی می‌باشد.

  • سقف شیشه‌ای لوله‌ای

سقف شیشه‌ای لوله‌ای از جدیدترین انواع سقف شیشه‌ای به حساب می‌آید. از آنجایی که ساختار این سقف به شکل کشیده و لوله‌ای است، به این نام معروف شده است. این سقف بر خلاف دو نوع سقف دیگر، در تمام فضاها قابل استفاده نبوده و تنها میتوان از آن برای مکان‌هایی چون سرویس بهداشتی و آبدارخانه استفاده کرد.

دسته‌بندی سقف شیشه‌ای بر اساس شکل ظاهری

 

دسته‌بندی سقف شیشه‌ای بر اساس شکل ظاهری

 

علاوه بر تقسیم‌بندی که در بخش قبل اشاره کردیم، سقف شیشه‌ای را میتوان بر اساس شکل ظاهری نیز به چند دسته تقسیم کرد. در زیر به پرطرفدارترین اشکال ظاهری سقف شیشه‌ای اشاره می‌کنیم.

  • سقف شیشه‌ای هرمی

این سقف ظاهری شبیه به هرم دارد و از مقاطع مختلفی چون مقاطع مربع و مستطیل ساخته می‌شود. از هرم شیشه‌ای میتوان برای فضاهایی چون پاسیو، سالن ناهارخوری و گلخانه استفاده کرد.

  • سقف شیشه‌ای گنبدی

گنبد شیشه‌ای یکی از پرطرفدارترین انواع این سقف است و بسیاری از معماران از این نوع سازه برای نورگیر ساختمان‌ها استفاده می‌کنند. معمولا سقف‌های شیشه‌ای گنبدی شکل، با شیشه‌های رنگی و طرحدار ساخته می‌شوند تا جلوه بیشتری برای ساختمان ایجاد کنند. گنبدهای شیشه‌ای در هر اندازه‌ای قابل سفارش هستند و علاوه بر منزل، در اماکنی چون پاساژها و مراکز تجاری دیده می‌شوند.

  • سقف شیشه‌ای تخت

سقف شیشه‌ای تخت، ساده‌ترین شکل این سقف بوده و از یک مقطع مستطیل یا مربع ساخته می‌شود. این سقف برای هر مکانی قابل استفاده است. قابل ذکر است تمامی سقف‌های اشاره شده را میتوان بر حسب سلیقه، در رنگ و طرح‌های گوناگونی سفارش داد.

9 مزیت مهم سقف شیشه‌ای

  1. مهمترین مزیت سقف شیشه‌ای این است که نورگیر خوبی دارد و نور طبیعی زیادی را وارد ساختمان می‌کند. برای همین اگر منزلتان نور خوبی ندارد، میتوانید از سقف شیشه‌ای منزل برای آن استفاده کنید.
  2. سقف شیشه‌ای باعث بلندتر به نظر رسیدن ارتفاع سقف می‌شود. بنابراین اگر سقف اتاقتان کوتاه است، میتوانید با این سقف آن را بلندتر جلوه بدهید.
  3. با سقف اسکای لایت میتوان به تماشای آسمان روز و شب پرداخته و از زیبایی ستارگان و ماه لذت برد.
  4. سقف شیشه‌ای باعث لوکس‌تر شدن ساختمان می‌شود و بر ارزش ملک می‌افزایند.
  5. در صورتی که سقف شیشه‌ای از جنس مرغوبی باشد، از کمترین میزان استهلاک برخوردار خواهد بود. همانطور که می‌دانید سقف‌های گچی ممکن است پس از چند سال دستخوش آسیب‌های ظاهری شوند. اما سقف اسکای لایت اینگونه نبوده و از عوامل محیطی تاثیری نمی‌پذیرد.
  6. از آنجایی که این سقف از جنس شیشه است، به راحتی میتوان آن را بازیافت کرد. برای همین میتوان گفت سقف شیشه‌ای برای محیط زیست ضرری نداشته و میتواند چندین بار مورد بازیافت قرار بگیرد.
  7. سقف شیشه‌ای به عنوان یک عایق عمل می‌کند و از هدر رفتن انرژی‌ها جلوگیری می‌کند.
  8. علاوه بر عایق انرژی، این سقف به عنوان یک عایق در برابر گرد و غبار و آلودگی عمل می‌کند و مانع از ورود آنها به محیط می‌شود.
  9. با ورود نور زیاد به داخل فضای محیط، دیگر نیازی به روشن کردن چراغ‌های اضافی نخواهد بود. همین امر سبب کاهش مصرف برق می‌شود.نور خورشید برای سلامتی انسان‌ها و رشد کودکان بسیار مفید است. بنابراین با نصب سقف شیشه‌ای، میتوانید تاثیر مثبتی در رشد کودکان خود داشته باشید و روحیه خود را تقویت کنید.

چند نکته مهم برای نصب سقف شیشه‌ای

 

چند نکته مهم برای نصب سقف شیشه‌ای

 

در صورتی که قصد دارید در بخشی از خانه خود از سقف شیشه‌ای استفاده کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوید، به چند نکته پیش از نصب سقف شیشه‌ای توجه داشته باشید.

  • توجه به وزن شیشه و پشتیبانی دیوارها از آن

یکی از موارد مهم پیش از نصب سقف شیشه‌ای، اطمینان از پشتیبانی دیوارها از وزن شیشه است. برای این کار می‌توانید از مهندس سازه کمک گرفته تا به میزان تحمل وزن دیوارها پی ببرید. اگر وزن سقف شیشه‌ای زیاد باشد، باید یک تکیه‌گاه فولادی در دو طرف و بالای دهانه وجود داشته باشد. در صورت عدم توجه به این موضوع، ممکن است دیوار تحمل توانایی وزن شیشه‌ را نداشته باشد و مشکلات زیادی در این راستا به وجود آید.

  • در نظر گرفتن بودجه کافی برای سقف شیشه‌ای

متریال شیشه نسبت به متریالهای دیگری چون آجر، گران‌تر است. برای همین باید بودجه مناسبی را برای خرید و سفارش سقف شیشه‌ای در نظر بگیرید. همچنین برای کاهش هزینه نصب سقف شیشه‌ای، می‌توانید از یک قاب UPVC یا آلومینیومی استفاده نمایید.

  • توجه به نحوه تمیزکاری سقف شیشه‌ای

اگر نصب سقف شیشه‌ای را با حداقل شیب 1 درصد تا 5 درصد انجام دهید، آب باران سبب شستن آلودگی‌ها، زباله‌ها و گرد و غبارهای موجود بر روی سقف می‌شود. البته این به معنای تمیز شدن کامل سقف نیست. چرا که معمولا پس از پایان هر بارندگی، لکه‌هایی بر روی سقف ایجاد می‌گردد. بنابراین بهتر است از شرایط تمیز کردن سقف مطمئن شوید و سپس برای نصب آن در محل مورد نظر خود اقدام نمایید.

  • به پوشش شیشه هم توجه داشته باشید

بدون شک داشتن پنجره یا سقف شیشه‌ای در بالای خانه، سبب ورود نور زیادی در فضا شده و به دلبازتر شدن آن کمک می‌نماید. حال بعضی اوقات نیاز است که میزان ورود نور را کنترل کرده و یا آن را کاملا مسدود کرد. برای همین هنگام نصب سقف شیشه‌ای، بهتر است به این مورد نیز توجه داشته و در صورت نیاز از کرکره برای آن بهره ببرید.

معایب سقف شیشه‌ای چیست؟

 

معایب سقف شیشه‌ای چیست؟

 

با وجود اینکه سقف شیشه‌ای مزایای زیادی دارد، اما در صورت عدم نصب صحیح و یا توجه به موارد اشاره شده، می‌تواند معایبی هم داشته باشد. در اینجا به مهمترین معایب سقف شیشه‌ای اشاره می‌کنیم.

  • نیاز به تعویض کل سقف در صورت شکاف جزئی

در صورتی که یک بخش جزئی از سقف شیشه‌ای دچار ترک و شکاف گردد، شما ناگزیر به تعویض کل سقف شیشه‌ای خواهید بود. برای همین میتوان گفت این دسته از سقف‌ها هزینه نگهداری بالایی دارند و در صورت بروز هرگونه مشکلی، باید به طور کل آنها را تعویض کرد.

  • نشتی سقف شیشه‌ای در صورت عدم نصب صحیح

در صورتی که شیشه به درستی نصب نشده و در جای صحیح خود قرار نگیرد، مشکلاتی ایجاد می‌گردد. یکی از این مشکلات نشتی سقف هنگام بارندگی است. همچنین با وجود شکاف در سقف، احتمال ورود گرد و غبار و آلودگی در محیط بیشتر شده و برای افراد مشکلاتی ایجاد می‌گردد. بنابراین نصب سقف شیشه‌ای را حتما به افراد حرفه‌ای واگذار کنید و از نصب خودسرانه یا سپردن آن به افراد آماتور خودداری نمایید.

کاربرد سقف شیشه‌ای چیست؟

سقف شیشه‌ای در هر مکانی قابل استفاده است و محدودیتی از این نظر ندارد. افرادی که دوست دارند در فضای خود نور طبیعی بیشتری را وارد کنند، میتوانند به سراغ نصب سقف شیشه‌ای بروند. بیشترین مکان‌هایی که سقف اسکای لایت شیشه‌ای در آن دیده می‌شود، مکان‌هایی چون سالن غذاخوری، آشپزخانه، اتاق خواب، پاسیو، گلخانه، استخر، مراکز تجاری، باشگاه، رستوران و کافی شاپ‌های روباز و حتی تراس و حیاط منزل می‌باشد.

سقف کشسان ترنسپرنت یا سقف شیشه‌ای؟

یکی از سقف‌های کشسان که شباهت زیادی با سقف شیشه‌ای دارد، سقف کشسان ترنسپرنت است. transparent به معنای نور گذر و شفافیت است و دلیل نامگذاری این سقف هم به همین خاطر است. سقف کشسان ترنسپرنت شفافیت زیادی دارد و نور زیادی را از خود عبور می‌دهد. برای همین بسیاری از افراد از این سقف کشسان برای پوشش بخشی از سالن پذیرایی، نشیمن، آشپزخانه، اتاق خواب و حتی مراکز دیگری چون پاساژها و نمایشگاه‌ها استفاده می‌نمایند.این سقف ضخامت کمی دارد و کاملا ضد باکتریال است. علاوه بر این سقف کشسان ترنسپرنت ضد رطوبت و ضد صدا است و کاملا قابل شستشو می‌باشد.

آیا میتوان از شیشه برای بخش‌های دیگری از منزل نیز استفاده کرد؟

بله. شیشه تنها برای سقف کاربرد ندارد و از آن میتوان برای بخش‌های دیگری نیز استفاده کرد. برای مثال درب شیشه ای، نرده شیشه‌ای، پارتیشن شیشه ای، دیوار شیشه‌ای و کف شیشه‌ای از جمله کاربردهای شیشه در صنعت دکوراسیون هستند.

جمع بندی

سقف شیشه‌ای یکی از سازه‌های بسیار مهم و ارزشمند در صنعت دکوراسیون است. بسیاری از افراد به خاطر لوکس بودن این سازه، از آن در دکوراسیون داخلی استفاده می‌نمایند. در کنار زیبایی و جذابیتی که سقف شیشه‌ای دارد، این سقف از مزایای دیگری نظیر نوردهی بالا برخوردار است. سقف شیشه‌ای به خوبی نور طبیعی را از خود عبور می‌دهد و فضا را به شکل نورانی و زیبایی تغییر می‌دهد. از سقف شیشه‌ای علاوه بر بخش‌های مختلف خانه، در مکان‌هایی چون استخر، باشگاه، رستوران و کافی شاپ‌های بزرگ، شوروم‌ها و … استفاده می‌شود. کافیست این سقف زیبا را در منزل یا محیط کار خود نصب کنید و از نور طبیعی زیاد برخوردار شوید.

دسته: وبلاگ سقف کشسان


برچسب ها:

نظرشما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

مطالب مرتبط


سقف باریسول یکی از سقف‌های کاذب بوده که توسط شرکت فرانسوی باریسول ابداع شده است. ا . . .

9 دقیقه
مشاهده

سقف کشسان یکی از انواع سقف‌های کاذب بوده که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. ا . . .

9 دقیقه
مشاهده

کناف یکی از مصالح مدرن در ساخت و ساز بوده که تاریخچه آن به 80 سال پیش برمی‌گردد. از ا . . .

8 دقیقه
مشاهده

آکواپنل، پانل‌ از پیش ساخته شده‌ای است که از آن برای مقابله با رطوبت استفاده می‌ش . . .

10 دقیقه
مشاهده
سبد خرید0
هیچ محصولی در سبد خرید موجود نیست!!
ادامه خرید...
0