کناف یک نوع سقف کاذب به شمار آمده و به عنوان یکی از محبوبترین سقفهای دکوراتیو شناخته شده است. این سقفها در طرحهای مختلفی اجرا شده و با استفاده از ابزارهای خاصی بر روی سقف اصلی پیادهسازی میشوند. برخی از سازندگان و شرکتهای اجرا کننده سقفهای دکوراتیو، این سقف را با سقف کشسانی تلفیق کرده و یک ترکیب زیبا و منحصر بفرد ایجاد میکنند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا در مورد جدیدترین مدلهای کناف و کاربرد آنها اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
سقف کناف چیست؟
کناف نام یک شرکت آلمانی است که در سال 1992 میلادی توسط برادرانی به همین نام ساخته شد. این برند آلمانی از آن سال تاکنون توانسته به محبوبیت خوبی در سراسر دنیا برسد و به عنوان یک برند جهانی شناخته شود. کناف سقف از اتصال پنلهای گچی یا غیر گچی ساخته شده و سازههایی یکپارچه از جنس گالوانیزه هستند. بر روی این سازهها سیمان و گچ پوشیده شده و به سقف متصل میشوند. این سقفها به دو صورت ثابت و یا متحرک قابل ساخت هستند. صفحات کناف از ابعاد 240X120 سانتیمتر و ضخامت 9.5 میلیمتر و 12.5 میلیمتر و در سه نوع مختلف تولید میشوند.
مزایا و ویژگیهای سقف کناف
- سقف کناف به زمان کمی برای نصب و اجرا نیاز دارد و در زمان صرف شده، صرفه جویی زیادی میشود.
- اتصالات صورت گرفته در این سقف باعث شده تا ایمنی آن در حد زیادی افزایش پیدا کند.
- رنگپذیری این سقفها بالا بوده و میتوان آن را در رنگهای متناسب با دکوراسیون و سلیقه مشتری اجرا کرد.
- متریال به کار رفته در کناف به گونهای است که در برابر آتش و رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.
- 75 درصد از موادی که در ساخت این سقف به کار میرود، قابل بازیافت هستند و تاثیر خوبی در کمک به محیط زیست دارند.
- با نصب درست سقف کناف، میتوان از آن به عنوان یک عایق حرارتی نام برد. با این کار صرفهجویی زیادی در مصرف انرژی شده و از هدر رفتن گرمای محیط جلوگیری میشود.
- هزینه اجرای سقف کناف نسبت به گچکاری پایینتر است.
- انعطاف و شکل پذیری این سقفها بالا بوده و میتوان آن را در طرحهای مختلفی اجرا کرد.
- وزن سقف کناف نسبت به برخی از سقفهای کاذب پایینتر بوده و بار اضافی به ساختمان وارد نمیکنند.
- در صورت نیاز میتوان این سقف را از محل اتصال جدا کرده و مجددا نصب کرد.
کاربردهای سقف کناف
همانطور که در ابتدا نیز گفتیم، سقف کناف بیشتر برای دکوراتیو شدن محیط مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این سقف باعث جلوه بیشتر محیط شده و زیبایی آن را دو چندان میکند. اما علاوه بر این مورد، از سقف کناف برای مسائل دیگری نیز استفاده میشود. برای مثال با پیادهسازی کناف کلیه تاسیسات عبوری در سقف، پوشیده شده و ظاهری مرتب و زیبا به سقف داده میشود. همچنین امکان عبور کابلهای برق و دیگر تجهیزات برقرسانی با این سقف فراهم خواهد شد. سقف کناف ضد حریق بوده و در برابر آتش از خود مقاومت نشان میدهد؛ از این رو با اجرای این سقف میتوان ایمنی محیط را تا حد زیادی افزایش داد. برای افزایش زیبایی سقف کناف میتوانید از چراغهای تزئینی روکار مانند هالوژن استفاده کنید و زیبایی بیشتری در محیط ایجاد کنید.
آشنایی با انواع سقف کناف
-
سقف کناف ساده یکپارچه
این سقف کناف از یک زیرساز سبک با جنس گالوانیزه برخوردار است که مقاطع آن ناودانی شکل هستند. پنلهای گچی یک یا دو لایه با استفاده از پیچ بر روی این سازه نصب میشوند. تمامی درزهای بین پنلهای نصب شده با استفاده از بتونه پوشیده شده و یک سقف ساده و یکپارچه بر روی سقف اصلی ایجاد میشود.
-
سقف کناف متحرک
سقف کناف متحرک از سازههای تی شکل و تایلهای سقفی ساخته میشود. این سازههای T شکل با استفاده از آویزهای قابل تنظیم به سقف متصل شده و سپس تایلهای سقفی درون آن قرار داده میشود. تایلهایی که در نوع متحرک کناف استفاده میشوند، از نوع طلق، PVC، گچی، فلزی و یا آکوستیک هستند.
-
سقف کناف طرحدار – دکوراتیو
سقف کناف بیشتر به صورت طرحدار اجرا میشود و کمتر کسی است که آن را در نوع ساده به کار ببرد. بسته به نوع فضا و مکان مورد استفاده، میتوان بهترین طرح را برای سقف در نظر گرفت. بیشترین مدلهایی که در سقف کناف دکوراتیو استفاده میشوند، مدلهای سقف کناف گنبدی شکل، سقف کاذب تونلی، سقف کناف با حاشیه ساده، سقف کاذب کمانی، سقف کناف با نور مخفی، سقف کناف منحنی و قوسی هستند.
ضخامتهای موجود صفحات کناف
صفحه کناف با ضخامت 6.5 میلیمتری
از این ضخامت بیشتر برای سقفهایی که از منحنیهای با قوس تند برخوردار هستند، استفاده میشود.
صفحه کناف با ضخامت 9.5 میلیمتری
از این نوع کناف نیز همانند نوع 6.5 میلیمتری برای اجرای قوسهایی که انحنای زیاد دارند، استفاده میشود.
صفحه کناف با ضخامت 12.5 میلیمتر
بیشتر پانلهای کناف از این نوع هستند و در بازار به وفور یافت میشوند. این نوع ضخامت برای ساخت دیوار کناف جدا کننده مانند پارتیشن و سقفهای کاذب ساده و دکوراتیو مناسب است.
صفحه کناف با ضخامت 15 و 18 میلیمتر
از این پانل کناف بیشتر در فضاهایی استفاده میشود که نیاز به مقاومت بیشتر است و یا احتمال خطر برخورد اجسام خارجی با آن زیاد است. ضخامت زیاد کناف سبب استحکام بیشتر و مقاومت بالای آنها خواهد شد. از صفحه کناف با ضخامت 15 و 18 میلیمتری بیشتر به عنوان دیوار جداکننده بین دو فضا استفاده میشود. میزان ضخامت در قیمت سقف کناف بسیار تاثیر داشته و یکی از عاملهای اصلی آن به شمار میرود. علاوه بر این، نوع کارخانه تولید کننده، پروفیل به کار رفته، تیپ اجرا و گچبرک در قیمت نهایی تاثیر دارد.
نکات مهم برای انتخاب جدیدترین مدلهای کناف
اگر قصد استفاده از جدیدترین سقف کناف را دارید، بهتر است پیش از هر چیزی به یک سری نکات توجه کنید. در ابتدای امر باید مشخص شود که سقف کناف را برای چه محیطی در نظر دارید. طرحهای کناف بسته به هر محیط مانند سالن پذیرایی، اتاق خواب، سالن نشیمن، آشپزخانه و… متفاوت خواهند بود. بعد از مشخص شدن فضا، باید به نوع سبک دکوراسیون منزل توجه کنید. به عنوان مثال برای سبکهای مدرن، بهترین سقف کناف سقفی است که از خطوط صاف و گوشهدار ساخته شده باشد. خانههایی که دارای سبک کلاسیک و تجملاتی هستند میتوانند از طرحهای کناف دایرهای استفاده کرده و سیستم روشنایی آن را روکار و با لوسترهای کریستالی فراهم کنند.
نکته بعدی که باید در نظر داشته باشید، توجه به ارتفاع سقف اصلی است. اگر سقف محیط کوتاه باشد، بهتر است از سقف کناف استفاده نکنید؛ چرا که با این کار ارتفاع سقف کوتاهتر از قبل شده و باعث میشود تا محیط کوچکتر به نظر برسد. سقف کناف بیشتر برای محیطهایی مناسب است که ارتفاع سقفشان متوسط و یا بلند باشد. برای زیباتر شدن کار، میتوانید چند سقف را در اشکال مختلف با رنگهای متنوع با هم ترکیب کنید. البته این کار کاملا به سلیقه افراد و نوع دکوراسیون محیط بستگی دارد. و در آخر سیستم روشنایی مهمترین نکتهای است که باید به آن توجه کرد. زمانی که بین سقف و نورپردازی هماهنگی و تناسب کافی وجود نداشته باشد، حس خوبی در محیط ایجاد نخواهد شد. بهتر است با توجه به نوع طرح سقف و دکور محیط از لوازم روشنایی به سبک مدرن یا کلاسیک استفاده کنید.