امروزه سقفهای کشسان نقش مهمی در دکوراسیون داخلی و خارجی دارند. این سقفها یکی از مدرنترین سقفهای کاذب به شمار میروند و در انواع گوناگونی موجود هستند. بسته به نوع سقف، میتوان آنها را در محیطهای مختلفی به کار برد. یکی از محیطهایی که اخیرا از سقف کشسان برای پوشش استفاده میکنند، استخرها هستند. سقف کشسان استخر در مدلهای مختلفی در دسترس بوده و به محیط جلوه زیادی میبخشد. در این مطلب قصد داریم تا درباره این سقفها و دلایل استفاده آن در استخرها اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
سقف کشسان به چه سقفی گفته میشود؟
اگر با این سقفها آشنایی ندارید، باید بگوییم که سقف کشسان به سقفی کاذب گفته میشود که علاوه بر زیبایی دارای مزایایی همچون عایق صوت و حرارت میباشد. این سقفها از نصب آسانی برخوردار هستند و به راحتی در جای خود نصب میشوند. سرعت اجرای این سقفها بالا بوده و میتوان در کمتر از چند ساعت سقف را در محل مورد نظر پیادهسازی کرد. حتی میتوان بعد از اجرا سقف را از محل جدا کرده و مجددا بعد از چند وقت آن را نصب کرد. این ویژگی سقفهای کشسانی باعث تنوع زیاد در محیط دکوراسیون خواهد شد. طرح و مدل این سقفها بسیار زیاد است و میتوان بسته به نوع دکوراسیون از رنگ و طرح متناسب با محیط استفاده کرد. سقفهای کشسانی در انواع گوناگونی مانند سقف اپلای، سقف آی گلس و ترنسپرنت موجود هستند.
دلیل استفاده از سقف کشسان به جای کناف
میان سقف کشسان با کناف تفاوتهای زیادی در مواردی مانند وزن، جلوه بصری، قابلیت شستشو و نگهداری، تنوع طرح و رنگ وجود دارد. این سقفها از جنس PVC هستد و از قابلیت کشسانی برخوردارند. بر همین اساس موقع نصب آنها را گرمادهی میکنند تا به اندازه موردنظر درآمده و روی پروفیل نصب شود. در برخی موارد از این متریال به عنوان دیوارپوش استفاده میکنند که به آن دیوار کشسان گفته میشود. سقف کشسان دارای قابلیت نورپردازی است و میتوان میزان مورد نظر نور در محیط را با آن تنظیم کرد. ضخامت این سقفها بین 0.18 تا 0.25 میلیمتر بوده و همانطور که مشخص است بسیار نازک و سبک هستند. در ساخت سقف کشسان از 90 درصد PVC، 5 درصد پلاستی سایزر و 5درصد افزودنیهای مجاز استفاده میشود. از افزودنیهای به کار رفته در این سقف میتوان به زینک اکساید اشاره کرد که خاصیت ضد باکتری و قارچ داشته و یک آنتی باکتریال محسوب میشود. همچنین وجود کلر در فرمولاسیون آنها باعث خاصیت ضد اشتعال و حریق شده است.
دلایل استفاده از سقف کشسان استخر
در استخرها همچون مکانهای دیگر میتوان از سقف کاذب کشسان استفاده کرد. این سقفها باعث زیبایی بیشتر محیط استخر شده و حس خوبی به افراد میدهد. در ادامه به بررسی چند دلیل مهم برای استفاده از این سقف در استخرها خواهیم پرداخت.
- خاصیت ضد آنتی باکتریال: همانطور که پیشتر نیز گفتیم در متریالی که برای ساخت سقف کشسان استفاده میشود، مقداری زینک اکساید وجود دارد. این ماده خاصیت ضد آنتی باکتریال دارد و از بروز باکتری و میکروب بر روی سطح سقف جلوگیری میکند. محیط استخر به دلیل مرطوب و آبی بودن، بیشتر در معرض باکتری و قارچ دارد. از این رو با استفاده از سقف کشسان میتوان این مشکل را به راحتی حل کرد.
- مقاوم بودن: سقفهای کشسانی از متریال مرغوب و جنس باکیفیتی ساخته میشود. جنس این سقفها به گونهای است که دچار پوسیدگی نخواهند شد. همچنین این سقفها در برابر نفوذ گازهای سمی و رطوبت مقاوم هستند و در برابر نفوذ آنها مانند عایق عمل میکنند.
- خاصیت ضد آب بودن: استخر یک محیط آبی و مرطوب است و قطرات آب و بخار بر روی سطوح آن باقی میماند. استفاده از سقف یا دیوار کشسان در استخر باعث میشود تا آب یا بخار به داخل بافت سقف و دیوار نفوذ نکند و دچار نشتی نشود. سقفهای کشسانی این قابلیت را دارند تا در هر متر مربع 150 لیتر آب را نگه دارد.
- نگهداری آسان: نگهداری از این سقفها بسیار آسان است و در صورت نیاز میتوان به راحتی آنها را مورد شستشو قرار دارد. برخی از انواع سقفهای کشسانی مانند سقف کشسان ترنسپرنت و اپلای که در استخرها جزو پرکاربردترین مدلها هستند را میتوان با یک دستمال مرطوب به راحتی تمیز کرد.
- قابلیت بازیافت و سازگار با محیط زیست: متریال سقفهای کشسانی به گونهای است که با محیط زیست سازگار هستند. این سقفها خاصیت بازیافتی دارند و میتوان آنها را بازیافت کرد. علاوه بر این، سقفهای کشسانی همچون یک عایق عمل کرده و از هدر رفتن انرژی و گرما جلوگیری میکنند.
- عایق گرما و صوت: سقفهای کشسانی به دلیل ساختاری که دارند، مانند یک عایق عمل کرده و از خروج گرما و صوت به خارج از محیط جلوگیری میکنند. به دلیل تولید سر و صدای زیاد در استخر، استفاده از سقف کشسانی مزیت بسیار زیادی دارد.
- جلوه زیبا به محیط استخر: از مهمترین مزایایی که این سقفها دارند، بخشیدن جلوه زیبا و نو به محیط است. استفاده از سقف کشسانی در استخر سبب زیباتر شدن محیط شده و حس خوبی به افراد خواهد داد.
- تنوع در طرح و رنگ: سقفهای کشسانی در انواع مدلها و طرحهای مختلفی موجود هستند. تنوع در طرح و رنگ این سقفها به قدری زیاد است که با هر سلیقه و متناسب با هر محیطی میتوان بهترین مدل را انتخاب کرد. همچنین میتوان بر روی سقف کشسان طرح مورد نظر را چاپ کرد و بر روی آن از آینهکاری استفاده کرد. استفاده از طرحهای براق و درخشان سبب انعکاس زیبا از محیط استخر در آن خواهد شد.
- هزینه پایین: این سقفها مقرون به صرفه هستند و شامل هزینههای زیاد در نصب و نگهداری نمیشوند. از سقفهای کشسانی میتوان برای پنهان کردن تاسیسات استفاده کرد.
- ضد دفرمگی: سقف کشسانی خاصیت ضد دفرمگی دارد و با گرم و سرد شدن محیط استخر دچار تغییر شکل و حالت نمیشود.
ساختار سقف کشسان استخر به چه صورت است؟
سقفهای کشسان عموما از پارچههایی به جنس PVC ساخته میشوند. ساختار سقف کشسان استخر نیز به همین شکل بوده و PVC مهمترین جز آن میباشد. این پارچهها که از خاصیت کششی برخوردار هستند، بر روی اسکلتهای فلزی که روی دیوار قرار میگیرند نصب میشوند. پارچههای به کار رفته در این سقفها در انواع متفاوتی موجود هستند. با این حال نوع PVC پرکاربردترین پارچهای است که از آن در سقف کشسان استخر استفاده میشود. دلیل آن هم این است که این دسته از پارچهها از مقاومت بالایی برخوردارند و نسبت به رطوبت هوا و مایعات استحکام زیادی دارند. علاوه بر این، پارچههای PVC ویژگیها و مزایای دیگری دارند که در بخشهای قبلی به آنها اشاره داشتیم. بنابراین اگر شما هم به دنبال یک سقف کشسان مناسب برای استخر هستید، بهتر است از نوع PVC برای آن استفاده نمایید. PVC مادهای پلاستیکی بوده که از پلی وینیل کلراید تشکیل شده است. این ماده علاوه بر ضد آب بودن، باعث مقاومت بالا در برابر حرارت و آتشسوزی نیز میشود.
مزایای سقف کشسان استخر
با توجه به خصوصیات سقف کشسان، میتوان به مزایای آن پی برد. با این حال در این بخش به مهمترین مزایای سقف کشسان برای استخر نیز اشاره مینماییم.
- نصب سقف کشسان در استخر بسیار آسان است و میتوان به راحتی و در طی 1 الی 2 روز کاری، سقف را در محل مورد نظر نصب کرد. مدت زمان نصب سقف کشسان استخر، بستگی به شرایط موجود و ساده یا پیچیده بودن سقف اصلی دارد. در صورتی که سقف اصلی از شیارها و جزئیات زیادی برخوردار باشد، نصب سقف کشسان زمانبرتر بوده و همین عامل سبب افزایش قیمت سقف کشسان میشود.
- بر روی سقف کشسان استخر میتوان هر طرح و نقشی را اجرا کرد. برای مثال میتوان بر روی این سقفها از طرحو المانهای طبیعت چون دریا و آسمان استفاده کرده و محیط استخر را با آنها زیباتر کرد.
- سقفهای کشسان ضد آب و رطوبت هستند و برای محیطهای مرطوبی چون استخر بسیار مناسب میباشند. بنابراین پس از نصب سقف کشسان در استخر، در ساختار و ماهیت آن هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.
- سقف کشسان قابلیت جابجایی دارد و میتوان پس از نصب، آن را به محیط دیگری انتقال داد. بنابراین افراد از نظر جابجایی و تغییر مکان با مشکلی مواجه نخواهند شد.
معایب سقف کشسان استخر
در کنار مزایای زیادی که برای سقف کشسان استخر وجود دارد، چند عیب جزئی نیز میتوان برای آن در نظر گرفت. با این حال معایب سقف کشسان در برابر مزایای آن بسیار ناچیز هستند و قابل چشمپوشی میباشند.
- مقاومت پایین در برابر برخورد اجسام نوک تیز: از آنجایی که اغلب سقفهای کشسان از جنس پارچه PVC هستند، در برابر برخورد اجسام نوک تیز بسیار آسیبپذیر میباشند. بنابراین هنگام نصب و پس از آن، باید به این مورد توجه زیادی شود.
- عدم دسترسی آسان به سقف اصلی: دسترسی به سقف اصلی پس از نصب سقفهای کشسان، با کمی دشواری همراه است. برای همین در صورت نیاز بهتر است از افراد نصاب و حرفهای در این زمینه درخواست کمک کرد.
انتخاب سقف کشسان مناسب برای استخر
برای انتخاب سقف کشسان استخر، باید به طرح و رنگهای اصلی به کار رفته در محیط استخر توجه کرد. سقفهای کشسان در بخش اصلی استخر، سونا و جکوزی قابل اجرا هستند. برای همین خوب است پیش از نصب این سقفها، از رنگهای متناسب با محیط اطمینان حاصل کرده و به سراغ رنگ و طرح مناسبی رفت. معمولا سقفهای کشسان اجرا شده در استخر از طرحهای آسمان روز، دریا و المانهای طبیعت برخوردار هستند. استفاده از این طرحها سبب ایجاد حس آرامش بخش و دلنشینی در محیط میشود. سقف کشسان چاپی برای استخر، باید با کیفیت خوبی به چاپ رسیده و از رزولوشن بالایی برخوردار باشد. برای همین اگر قصد اجرای سقف کشسان چاپی در محیط استخر را داشتید، حتما به سراغ شرکتهای معتبر و موفق در این زمینه بروید. علاوه بر این مواد اولیهای که در ساخت سقف کشسان استفاده میشوند، در کیفیت نهایی کار تاثیر زیادی دارند. متریال استفاده شده باید به گونهای باشند که در برابر رطوبت بالای محیط استخر، مقاومت خوبی داشته و ساختار اصلی خود را از دست ندهند.
علاوه بر سقفهای چاپی، استفاده از سقفهای ترنسپرنت در استخر نیز بسیار متداول است. سقفهای ترنسپرنت از ضخامت کمی برخوردارند و از این رو درصد زیادی از نور را از خود عبور میدهند. همین ویژگی سبب شده تا محیط از نور بیشتری برخوردار شده و فضا دلبازتر و زیباتر شود. سقفهای ترنسپرنت از ضخامتی در حدود 0.18 میلیمتر برخوردارند و با نصب یک رشته LED پشت آنها میتوان نورپردازی زیبایی در محیط ایجاد کرد. با نصب این سقفها دیگر نیازی به تجهیزات نورپردازی اضافه مانند چراغهای آویزی نخواهید داشت.
سقفهای کشسان لاکر یا آینهای از دیگر گزینههای مناسب برای محیط استخر هستند. این سقفها قابلیت بازتاب تصاویر فضای پایین خود را دارند و همچون آینه تصاویر را در خود انعکاس میدهند. برای همین استفاده از آنها فضای استخر را زیباتر و مدرنتر خواهد کرد.
مراحل نصب سقف کشسان استخر
برای نصب سقف کشسان استخر یا هر مکان دیگری، باید در ابتدا ابزارهای ویژه را آماده کرد. قبل از هرچیز این نکته را در نظر داشته باشید که نصب این سقفها نیاز به تخصص دارد و نباید خودسرانه اقدام به نصب آنها کرد. بعد از آمادهسازی ابزارها، باید پروفیلهای زیرساز کار را دور تا دور محل به صورت پیچی نصب کرد. سپس با کمک گیره نگهدارنده 4 طرف سقف به صورت معلق نگه داشته میشود. بعد از آن باید به کمک یک ابزار حرارتی مانند هیتر اقدام به گرمادهی به سقف کرد. این هیترها از زاویه و پرتاب درجه هوای مناسبی برخوردارند و گرمای مورد نیاز سقف کشسان را تامین میکنند. برای گرمادهی با هیتر باید در فاصله معینی از سقف ایستاده تا هم گرما باعث سوختن سقف نشود و هم حرارت لازم به آن برسد. در کنار گرمادهی باید شخص دیگری با کمک یک کاردک ویژه، لبههای سقف را به درون پروفیل جا بیاندازد. بعد از این کار باید گیرهها را برداشته و مابقی قسمتهای سقف نصب شود. تمام درزهای باقیمانده با استفاده از نوار درزگیر پوشیده شده تا از ورود گرد و غبار و حشرات جلوگیری شود. در نهایت سقف کشسان آماده بوده و یک سقف بدون چروک و یکپارچه خواهید داشت.
قیمت سقف کشسان استخر
برای برآورد هزینه سقف کشسان استخری باید به عوامل مهمی توجه کرد. از مهمترین عواملی که در قیمت این سقفها دخیل هستند میتوان به متراژ مورد نظر، جنس و نورپردازی اشاره کرد. برای خرید سقف کشسان استخری حتما به متریال به کار رفته در ساخت سقف دقت کنید و از متخصصان این حرفه راهنمایی بگیرید.