سقف کشسان از جمله سقفهای کاذبی بوده که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. این سقفها به دلیل زیبایی و ویژگیهای زیادی که دارند، در صنعت دکوراسیون داخلی مورد توجه بسیاری قرار گرفتهاند. برای همین است که در بسیاری از مکانها مانند منازل، محیطهای کاری، مراکز تجاری و تفریحی شاهد سقفهای کشسانی هستیم. یکی از ویژگیهای این سقف، ضد آب و ضد رطوبت بودن آن است. ساختار این سقفها به گونهای است که آب به داخل بافت آن نفوذ نکرده و در صورت آب گرفتگی در پشت آن میتوان این مشکل را به راحتی برطرف کرد. در ادامه این مطلب قصد داریم تا به بررسی و حل مشکل آب گرفتگی پشت سقف کشسان پرداخته و اطلاعات دیگری راجع به این سقف در اختیارتان بگذاریم.
دلیل استفاده از سقف کشسانی در محیطهای مرطوب
انتخاب سقف کاذب برای محیطهای مرطوب مانند استخر بسیار حساس میباشد. چون علاوه بر اینکه در این محیط رطوبت زیادی وجود دارد، گازهای تولید شده مانند کلر باعث تاثیراتی بر روی سقف کاذب خواهند شد. همچنین در محیطهای مرطوب به دلیل بالا و پایین شدن دما، انقباض و انبساطهایی بر روی سقف رخ داده که سبب تغییر شکل خواهند شد. از این رو باید از متریالی برای سقفهای کاذب در این اماکن استفاده کرد تا از بروز مشکلات ذکر شده جلوگیری شود. سقفهای کشسانی علاوه بر اینکه زیبایی ظاهری زیادی در محیط ایجاد میکنند، در برابر رطوبت و نم بسیار مقاوم هستند و دچار مشکلاتی از قبیل دفرمگی نخواهند شد. یکی از موادی که در ساخت این سقفها به کار میرود، پلاستی سایزر است. وجود این ماده در سقف باعث شده تا سقف حالت کشسانی پیدا کرده و انعطاف بالایی داشته باشد. برای همین است که با افزایش یا کاهش دمای محیط، تغییری در این سقفها به وجود نخواهد آمد.
عدم نفوذ آب در سقفهای کشسان
ساختار مدولار سقف کشسان به گونهای است که در برابر نفوذ آب کاملا مقاوم است. غشای سلولی که این سقفها در خود دارند، کاملا غیر متخلخل بوده و برای محیطهایی همچون استخر مناسب هستند. به همین دلیل است که سقف کاذب کشسان در اماکن مرطوب دچار کپک نشده و مقاومت خوبی در برابر این عوامل از خود نشان میدهد. در محیطهایی همچون حمام و سرویس بهداشتی نیز میتوان با نصب سقف کشسان از بروز بسیاری از مسائل خودداری کرد. اگر دقت کرده باشید بسیاری از سقفهای گچی در حمام، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و… به تدریج دچار مشکلاتی مانند ترک و پوسته پوسته شدن میشوند. این امر علاوه بر ریختن گچهای سقف، سبب زشت شدن محیط خواهد شد. با به کارگیری سقف کشسان با مشکلاتی از این قبیل مواجه نشده و علاوه بر تامین امنیت، محیطی طبیعی و زیبا با سقف کشسان خواهیم داشت.
جمع شدن آب پشت سقف کشسانی
سقفهای اصلی و قدیمی ممکن است در معرض نشت آبی ناشی از ترکیدگی لولهها قرار بگیرند. زمانی که لولههای آب دچار پوسیدگی زیادی شوند، ممکن است دچار ترکیدگی شده و آب به درون منزل ریزش پیدا کند. زمانی که این اتفاق بیفتد، چارهای جز تخریب سقف و تعمیر لولههای آب نخواهد بود. این کار برای فرد ساکن در خانه هزینه زیادی در برخواهد داشت. اما زمانی که از سقفهای کشسانی استفاده شود، این مشکلات به خوبی رفع خواهند شد. سقف کاذب کشسان علاوه بر اینکه دچار نمزدگی و رطوبت نمیشود، میتواند آب ریزش پیدا کرده از سقف اصلی را در خود جمع کند. بر حسب شرکت سازنده و متریال به کار رفته در ساخت این سقفها، سقف کشسان قادر است تا وزن آب نشت پیدا کرده از سقف را تا وزن 100 الی 150 کیلوگرم در هر متر مربع تحمل کند. با جمع شدن آب پشت این سقفها دیگر شاهد ریزش آب به منزل یا هر محیطی نخواهید بود. زمانی که آب پشت سقف کشسان جمع شود، سقف همچون یک کیسه پر از آب تغییر شکل داده و تا زمانی که آب تخلیه نشود به همان شکل باقی خواهد ماند.
تخلیه آب جمع شده در پشت سقف کشسان
همانطور که گفتیم زمانی که آب پشت سقف کشسانی جمع شود، سقف تغییر شکل پیدا خواهد کرد. این تغییر شکل به این دلیل است که سقف آب ریزش پیدا کرده را درون خود حفظ کرده و مانع از ریزش آن به درون خانه میشود. اما از آنجایی که سقف کشسانی انعطاف پذیری زیادی دارد و کشسان است، پس از تخلیه به حالت اولیه باز خواهد گشت. در هنگام بروز این مشکل میتوانید با شرکت سازنده سقف خود تماس گرفته تا در اسرع وقت برای تخلیه آب جمع شده در پشت سقف اقدام کنند. شرکت کالکر در این شرایط تیم اجرایی خود را به محل مورد نظر شما اعزام کرده تا مشکل را برطرف نماید. تخلیه آب جمع شده در پشت سقف کشسان به این صورت است که یک گوشه از سقف را باز کرده و با استفاده از ابزارهای مخصوص، آب را تخلیه خواهند کرد. پس از تخلیه آب جمع شده، سقف به حالت اولیه باز گشته و نیازی به تعمیر سقف و یا تعویض آن نخواهد بود.
آیا در صورت نیاز میتوان سقف کشسانی را برداشته و مجددا نصب کرد؟
اگر لولههای آب دچار پوسیدگی شده و باعث نشتی آب شوند، بهتر است آنها را تعمیر کرد. زمانی که از سقف کشسان در منزل یا هر محیط دیگری استفاده میکنید، میتوانید در صورت نیاز آن را از محل اتصال جدا کرده و مجددا آن را نصب کنید. نصب مجدد از ویژگیهای سقف کشسان بوده که افراد میتوانند در هر شرایطی مانند دسترسی به تاسیسات، سیم کشیها و یا تعمیر لولهها این کار را انجام دهند. برای برداشتن سقف کشسانی باید از ابزارهای مخصوص استفاده کرده تا به سقف آسیبی وارد نشود. در صورتی که برداشت سقف با موفقیت انجام شود، میتوان مجددا آن را بر روی محل اولیه نصب کرد. قابلیت برداشتن و نصب مجدد، از ویژگیهای اصلی سقف کشسانی است.
نمای لوکس استخر با سقف کشسان
حال که با سقف کاذب کشسان بیشتر آشنا شدید، حتما متوجه دلیل استفاده از این نوع سقف در محیطهایی همچون استخر شدهاید. سقفهای کشسان مزایای زیادی دارند که تنوع در طرح و رنگ و قابلیت چاپ بر روی آنها از ویژگیهای مهم این سقفها به شمار میرود. افرادی که قصد اجرای سقف کشسانی دارند، میتوانند آن را در طرح و رنگ مورد نظر و متناسب با محیط سفارش دهند. در استخرها نیز میتوان این سقفها را با طرحهایی چون ابر و باد، آسمان و المانهای طبیعی چاپ و اجرا کرد. با به کارگیری سقف کشسان در استخر، محیط آن از زبیایی و جلوه بیشتری برخوردار شده و افراد حس آرامش بیشتری را در آنجا حس خواهند کرد.
دلایل آب گرفتگی پشت سقف کشسان چیست؟
دلایل زیادی میتواند باعث آب گرفتگی تدریجی در پشت سقف کشسان شود. اگر به کیفیت اتصالات و لولهها در زمان ساخت بنا توجهی نشود، میتواند مشکلاتی نظیر نشتی و آب گرفتگی در پشت سقف ایجاد شود. این مشکلات ممکن است باعث بروز حوادثی برای ساکنین شده و آنها را به شدت درگیر نماید. برای همین باید خیلی سریع علت آب گرفتگی پشت سقف کشسان را بررسی کرده و برای رفع آن اقدام نمود. مهمترین عامل آب گرفتگی پشت سقف کشسان، ترکیدگی لولهها و اتصالات آن است. گاهی اوقات به دلیل فرسوده بودن لولهها و یا نصب غیر اصولی اتصالات، مشکلات نشتی و چکه کردن آب به وجود میآید. این موارد باعث میشود تا میزان آب جمع شده در پشت سقف به تدریج افزایش پیدا کرده و نیاز به تخلیه زودرس پیدا نماید. در صورتی که آب به میزان زیادی در پشت سقف کشسان جمع شود، سقف از شکل اولیه خود خارج شده و دچار حالت تورفتگی میشود. در این شرایط باید از شرکت نصاب سقف کشسان درخواست کرد تا با استفاده از تجهیزات لازم، آب جمع شده در پشت سقف کشسان را تخلیه نمایند. خوب است بدانید اگر آب گرفتگی در پشت یکی از سقفهای کاذب دیگر چون سقف کناف اتفاق بیفتد، راهی جز تخریب سقف باقی نخواهد بود. اما در سقفهای کاذب کشسان اینگونه نبوده و میتوان با تخلیه آب جمع شده، سقف را به شکل اولیه خود درآورد.
نحوه حل مشکل آب گرفتگی در پشت سقف کشسان
اگر سقف کشسان از حالت عادی خارج شده و به شکل کشیده و حباب مانندی در آمده بود، باید برای خارج کردن آب از پشت آن اقدام کرد. برای این کار در ابتدا بهتر است تمام برق ساختمان را قطع کرده تا مشکلی در حین کار ایجاد نشود. سپس تمام لوازمی که احتمال آسیبدیدگی آنها وجود دارد را از مکان زیر سقف خارج کرد. لوازم برقی جزو لوازمی هستند که ممکن است در این بین دچار آسیب شوند. پس از آن باید با متخصصان نصب سقف کشسان تماس گرفته و مشکل را برای آنها شرح داد. این افراد پس از حضور در محل، بخشی از گوشه سقف را باز میکنند و با کمک ابزارهای مناسب آب جمع شده را تخلیه مینمایند. زمانی که آب پشت سقف تخلیه شود، سقف به شکل اولیه خود باز خواهد گشت.
حال اگر دسترسی به فرد آموزش دیده نباشد، چگونه باید مشکل آب گرفتگی پشت سقف کشسان را برطرف کرد؟ زمانی که با یک حباب زیر سقف کشسان روبرو شدید، یعنی سقف دچار آب گرفتگی شده است. در این شرایط باید احتیاط زیادی کنید؛ چرا که با یک حرکت اشتباه و ایجاد یک سوراخ ریز، سقف پاره شده و امکان بازیابی مجدد آن وجود نخواهد داشت. در این شرایط با یک نردبان، شلنگ و ظرف بزرگی چون لگن اقدام به تخلیه آب کنید. برای این کار سعی کنید شلنگ را از سوراخهایی که برای نصب منابع نوری است، عبور داده و وارد پشت سقف کنید. سپس آب را از شلنگ هدایت کرده و به داخل لگن وارد کنید. اگر سقف دارای سوراخ مخصوص منابع روشنایی نبود، میتوانید کمی از لبه سقف را باز کرده و از آن بخش اقدام به خارج کردن آب نمایید.