مغازهها و مراکز خرید همچون ساختمانهای مسکونی و اداری به تدریج دچار فرسودگی شده و نیاز به بازسازی و تعمیر پیدا میکنند. در صورتی که به موقع برای بازسازی مغازه قدیمی اقدام نشود، تعمیر و اصلاح آن مشکل میگردد. برای همین اگر شما هم در مغازه خود نیاز به تعمیر و تغییرات را احساس میکنید، بهتر است هر چه زودتر برای آن اقدام نمایید. در این مطلب قرار است به نحوه بازسازی مغازه قدیمی بپردازیم و به نکات مهم پیرامون آن اشاره کنیم.
منظور از بازسازی مغازه قدیمی چیست؟
بازسازی مغازه همچون بازسازی منزل یا محیط کار، به عملیاتی گفته میشود که برای تغییر دکوراسیون و تغییرات در فضاهای داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. زمانی که مدت زیادی از ساخت مغازه گذشته باشد، این ملک تجاری جذابیت و استحکام اولیه خود را به تدریج از دست میدهد. برای همین بهتر است در زمان مناسب برای بازسازی آن اقدام شده و استحکامسازی و نوسازی در آن صورت گیرد. بازسازی مغازه قدیمی شامل محیط داخلی مغازه و همچنین ویترین مغازه میشود که در ادامه به تفکیک به آنها اشاره خواهیم کرد.
اهمیت بازسازی مغازه قدیمی در چیست؟
بازسازی مغازه قدیمی اهمیت زیادی دارد. چرا که بخشی از فروش و پیشرفت در تجارت، مربوط به ظاهر مغازه و کسب و کار است. بسیاری از مشتریان به طراحی دکوراسیون داخلی مغازه توجه زیادی کرده و حتی بیشتر از خود محصولات جذب آن میشوند. در واقع اگر مغازه از شکل ظاهری خوبی برخوردار باشد، میتواند روی خرید مشتری تاثیر گذاشته و تمایل او به خرید را بیشتر نماید. برای همین است که بازسازی مغازههای قدیمی اهمیت زیادی دارد و باید مورد توجه صاحبان کسب و کار و مغازهداران قرار بگیرد. البته علاوه بر این مورد، دلایل دیگری نیز وجود دارد که نشان از اهمیت بازسازی مغازه دارد. در زیر به برخی دیگر از این دلایل اشاره میکنیم:
- جلوگیری از فرسودگی بیش از حد مغازه و حوادث غیر قابل پیش بینی
- رقابت در بازار و رسیدن به جایگاه بهتر در میان رقبا
- افزایش بازدید مشتری و خرید متقاضیان
- تاثیرات مثبت بر روی عملکرد و کارایی نیروهای کار در مغازه
بازسازی محیط داخلی مغازه و نکات مهم آن
همانطور که گفته شد در بازسازی مغازه باید به محیط داخلی آن توجه زیادی شود. در واقع یکی از اهداف بازسازی مغازه قدیمی این است که بتوان از تمام فضاهای آن استفاده کرده و بازدهی آن را افزایش داد. در زیر به مواردی که باید در بازسازی محیط داخلی مغازه مورد توجه قرار بگیرد، اشاره میکنیم.
-
تعویض کفپوش مغازه
اگر قرار است مغازه خود را به طور کامل بازسازی کنید، بهتر است کفپوشهای آن را نیز عوض کنید. تعویض کفپوش باعث میشود تا مغازه از ظاهر جدیدی برخوردار شود. بهتر است رنگ کفپوش را متناسب با فضای مغازه انتخاب کنید و یک جنس مقاوم و با کیفیت را برای آن در نظر بگیرید.
-
بازسازی دیوار مغازه قدیمی
با اینکه بیشتر مغازهها دارای قفسه هستند و بخش زیادی از دیوار را پوشش میدهند، اما نباید از بازسازی دیوارهای مغازه و رنگآمیزی آن غافل شوید. برای این کار بهتر است از یک رنگ با کیفیت و یا کاغذ دیواری استفاده کرده و تمام بخشهای آن را پوشش دهید. حتی میتوانید از دیوارپوشهای کشسان استفاده کنید و بخشی از دیوار مغازه را به طور خاصی طراحی نمایید. دیوارپوشهای کشسان همچون سقف کشسان، از تنوع طرح و رنگ برخوردار هستند و در هر شکل و طرحی قابل اجرا میباشند.
-
بازسازی سقف مغازه قدیمی
یکی دیگر از بخشهای مغازه که بهتر است مورد بازسازی قرار بگیرد، سقف است. سقفها بخش زیادی از فضا را به خود اختصاص میدهند و به این دلیل بسیار چشمگیر هستند. برای همین بهتر است از یک سقف مناسب برای مغازه خود استفاده کرده و آن را حتما بازسازی نمایید. بازسازی سقف مغازه را میتوانید با استفاده از سقفهایی چون سقف کاذب کشسان انجام دهید.
-
نوسازی سرویس بهداشتی مغازه
در صورتی که در مغازه خود سرویس بهداشتی و روشویی دارید، بهتر است هنگام بازسازی مغازه قدیمی به آن توجه داشته باشید. در بازسازی سرویس بهداشتی مغازه باید شیرآلات قدیمی را تعویض کرده و در صورت نیاز کف و دیوارههای آن را نیز عوض نمایید.
-
استفاده از قفسه، طبقه و فضای نشیمن در مغازه
برای نمایش بهتر اجناس خود میتوانید در بخشی از مغازه به نصب قفسه یا طبقه بپردازید. قفسه و شلفها باعث نظم بیشتر در مغازه و همچنین نمایش بهتر اجناس میشوند. همچنین بهتر است یک فضای نشیمن با یک یا دو صندلی برای مشتریان در نظر بگیرید تا هنگام خرید حس بهتری را تجربه نمایند.
نکات مهم برای طراحی ویترین در بازسازی مغازه قدیمی
زمانی که قصد بازسازی مغازه خود را دارید، باید علاوه بر محیط داخلی و قفسههای آن، به ویترین مغازه نیز توجه داشته باشید. ویترین مغازه اولین جایی است که مشتری با آن برخورد میکند. برای همین اگر از ظاهر و دکور خوبی برخوردار نباشد، احتمال ورود مشتری به مغازه کاهش پیدا میکند. بنابراین بهتر است به نکاتی در رابطه با طراحی ویترین مغازه توجه داشته و آنها را مدنظر قرار دهید.
-
استفاده از لوازم متناسب در ویترین
ویترین مغازه محلی برای به نمایش گذاشتن محصولات و یا لوازمی است که به مغازه مرتبط است. برای مثال مغازههای پوشاک اغلب از مانکن در ویترین خود استفاده کرده و بهترین جنس خود را بر تن آن میپوشانند. حال نکتهای که مطرح است این است که مانکن و یا هر وسیلهی دیگری باید متناسب با اندازه و ابعاد ویترین باشد تا بخش زیادی را اشغال نکند.
-
توجه به نورپردازی ویترین
از دیگر موارد مهمی که در طراحی ویترین مغازه باید به آن توجه کرد، نورپردازی ویترین است. نورپردازی باید به گونهای باشد که نور را بر روی تمام اجناس به خوبی بتاباند و تمام جزئیات آنها را به خوبی نمایش دهد.
-
رنگبندی ویترین
اگر دوست دارید بر جذابیت ویترین خود بیافزایید و از این طریق مشتریان بیشتری جذب کنید، بهتر است به رنگبندی ویترین توجه داشته باشید. رنگ ویترین بهتر است با ایام خاص و فصول سال مرتبط باشد. برای مثال برای مناسبتهایی چون شب یلدا میتوانید از رنگ قرمز و سبز در ویترین استفاده نمایید. و یا در فصل پاییز رنگ نارنجی و زرد را در آن به کار ببرید.
بازسازی مغازه چقدر طول میکشد؟
این سوالی است که برای بسیاری از مغازهداران مطرح است. بدیهی است زمان بازسازی مغازه بسیار مهم است؛ چرا که هر یک روز تاخیر در آن، منجر به تعطیلی مغازه و عدم فروش اجناس میگردد. بنابراین برای بازسازی مغازه، باید از شرکتهای معتبر بازسازی درخواست کمک کرده تا پروسه بازسازی و نوسازی مغازه در زمان کوتاهتری انجام شود. حال در رابطه با مدت زمان بازسازی مغازه باید بگوییم که این موضوع بستگی به متراژ مغازه و بخشهای مورد نیاز آن برای بازسازی دارد. اگر قصد دارید کل مغازه را مورد بازسازی قرار دهید، زمان بیشتری برای آن نیاز خواهد بود. از این رو بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد با مشاوران کالکر تماس گرفته و با دادن اطلاعات مغازه خود، از زمان مورد نیاز برای بازسازی آن مطمئن شوید.
هزینه بازسازی مغازه قدیمی
قیمت بازسازی مغازه نیز بستگی به عوامل مختلفی دارد. این که از چه مصالح و متریالی قرار است در بازسازی استفاده شود، در هزینه کار تاثیر میگذارد. هر چقدر به دنبال مصالح با کیفیتتر و به روزتری باشید، باید هزینه بیشتری را برای این کار در نظر بگیرید. همچنین اگر مغازهتان از اندازه بزرگتری برخوردار باشد، به دلیل نیاز به وقت بیشتر هزینه بازسازی آن بیشتر میشود. بنابراین قیمت بازسازی مغازه قدیمی نیز متغیر بوده و بستگی به بودجه و طرح خودتان دارد.
چند نکته که باید در رابطه با بازسازی مغازه بدانید
به جز نکاتی که در بخشهای قبلی اشاره شد، باید به نکات زیر نیز توجه داشته باشید و حتما به آنها عمل نمایید.
- برای بازسازی مغازه قدیمی، باید مجوز بازسازی را دریافت نمایید. اگر برای بازسازی بدون مجوز اقدام کنید، خیلی زود دچار مشکل و خسارت مالی میشوید.
- در صورتی که مغازه در داخل پاساژ یا یک مرکز تجاری باشد، بازسازی آن شامل یک سری محدودیتها خواهد بود. برای همین باید در این رابطه نیز با مدیر پاساژ هماهنگی صورت گیرد.
- بازسازی مغازه باید در ظرف مدت زمان کوتاهی صورت گیرد تا در کسب و کار افراد خدشهای وارد نشود. برای همین بهتر است بازسازی مغازه قدیمی را به شرکتهای بازسازی معتبر بسپارید و از انجام خودسرانه آن خودداری کنید.
- برای بازسازی مغازه به سراغ مصالح با کیفیت و قیمت مناسب بروید. برای این کار میتوانید با طراحان داخلی و پیمانکار شرکت بازسازی مشورت نمایید.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی بازسازی مغازه قدیمی پرداختیم. بازسازی مغازه قدیمی مسئله بسیار مهمی است و باید در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود. در بازسازی مغازه باید به دو بخش محیط داخلی و همچنین دکور مغازه توجه شود و نکات اشاره شده در متن در آنها مورد توجه قرار بگیرد. هر چقدر به نکات اشاره شده توجه بیشتری داشته باشید، نتیجه کار برایتان ایدهآلتر خواهد بود. توجه داشته باشید برای بازسازی مغازه قدیمی باید مجوزهای لازم را دریافت کنید تا در حین کار دچار مشکل نشوید.