سقف کاذب پوششی است که بر روی سقف اصلی اجرا شده و باعث زیباتر شدن محیط و رفع مشکلات تاسیساتی میشود. این سقفها در انواع گوناگونی تولید میشوند و هر کدامشان دارای مزایا و ویژگیهای خاصی هستند. یکی از انواع سقفهای کاذب، سقف آی گلس یا شیشه ای است. این سقف از جدیدترین و مدرنترین سقفها بوده که در معماری مدرن امروز از آن استفاده میشود. در این مطلب قصد داریم درباره ویژگیهای این سقف و نحوه اجرای آن اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم.
سقف کاذب شیشهای چیست؟
سقفهای آی گلس (False Ceiling Plexiglass)همانطور که از نامشان مشخص است، شیشهای هستند و در ساختشان از مواد شفاف و آکریلیک استفاده شده است. این سقفها در رنگها و طرحهای مختلفی تولید میشوند و زیبایی خاصی به محیط میدهند. زمانی میتوان طراحی و رنگ این سقفها را تشخیص داد که نورپردازیهای سقف روشن باشد؛ در غیر این صورت طراحی کار زمانی که نورهای متصل به آن خاموش باشند، مشخص نخواهد بود. سقف کاذب شیشهای برای آن دسته از افرادی که به دنبال یک سقف شیک و اکازیون برای منزل یا محیط کارشان هستند، گزینه بسیار مناسبی است. این سقف در انواع مختلفی تولید شده که مهمترین آنها سقف اسپات لایت، آی گلس بلند، آی گلس مینیمال و آی گلس بلند نوردار است. ویژگیهایی که سقف کاذب آی گلس دارد، باعث تمایز آن با دیگر سقفهای کاذب شده است. در ادامه به شرح ویژگیهای این سقف و کاربرد آن خواهیم پرداخت.
انواع سقف کشسان آی گلس
از سقف کشسان آی گلس مدلهای مختلفی در بازار موجود است. در حال حاضر بیشترین مدلهایی که از این سقف به فروش میرسند، شامل موارد زیر میباشند:
- سقف کشسان آی گلس مینیمال
- سقف کشسان آی گلس بلند
- سقف کشسان آی گلس بلند نوردار
- سقف کشسان آی گلس اسپات لایت
تفاوت سقفهای شیشهای معمولی و نشکن
سقفهای شیشهای معمولی از مقاومت کمتری برخوردار هستند و ممکن است در اثر اعمال حرارت خیلی زود آسیب ببینند. برای همین است که کاربرد این سقفها کمتر بوده و افراد ترجیح میدهند از مدلهای دیگر سقفهای شیشهای استفاده کنند. در مقابل سقفهای شیشهای نشکن از مقاومت بالایی در برابر ضربات و گرما برخوردار هستند. ایمنی این سقفها بالا بوده و به همین دلیل از آنها استفاده زیادی در طراحی داخلی میشود. سقفهای کشسان آی گلس یا شیشهای، از مرغوبترین سقفهای کاذب شیشهای هستند. از آنجایی که این سقفها عایق خوبی در برابر گرما و صوت هستند، کاربرد زیادی در دکوراسیون داخلی پیدا کردهاند. با نصب سقف کشسان آی گلس میتوان هر زمانی که نیاز باشد به تاسیسات سقف اصلی دسترسی داشت. این دسترسی از طریق فاصلهای که در میان سقف اصلی و سقف کاذب وجود دارد، امکان پذیر خواهد بود.
دلیل محبوبیت سقف کشسان آی گلس
سقفهای آی گلس از جمله زیباترین سقفهای کاذب کشسان هستند. استفاده از این سقفها در محیط باعث زیبایی و جلوه خاصی خواهد شد. برای همین است که در برخی از مکانها مانند سرویسهای بهداشتی، استخر، لابی ساختمان و هتل، رمپها، تالارها و نمایشگاهها از سقف آی گلس استفاده میشود. از آنجایی که این سقفها از جنس شیشهای هستند، شستشو و نظافت راحتی دارند و خیلی سریع تمیز میشوند. همین ویژگیها سبب شده تا سقف کشسان آی گلس به محبوبیت زیادی رسیده و مورد استفاده زیادی قرار بگیرد.
ویژگیهای سقف کاذب شفاف
-
زیبا و جذاب
یکی از مهمترین ویژگیهای سقف آی گلس، زیبایی و جذاب بودن آن است. این سقف کاذب در دکوراسیون داخلی، به دلیل ساختار شیشهای خود جلوه زیبایی به محیط و دکوراسیون منزل یا محیط کارتان خواهند داد.
-
وزن سبک
این سقفها از وزن قابل قبول و مناسبی برخوردار هستند و به راحتی حمل و جابجا میشوند. تقریبا میتوان گفت وزن این سقف در هر متر مربع حدود 4 کیلوگرم میباشد.
-
ترکیب با سقفهای دیگر
سقف شیشه ای قابل ترکیب با سقفهای کنافی، گریلیوم، رابیتس، آرمسترانگ و … است و به راحتی با سقفهای دیگر هماهنگ و تلفیق میشود.
-
اجرا در طرح و رنگهای متنوع
سقف کاذب آی گلس را میتوان در طرح و رنگ موردنظر سفارش داد. تنوع طرح و رنگ این سقفها بسیار بالا بوده و در هر محیط و دکوراسیونی قابل اجرا خواهند بود.
-
مقاوم در برابر رطوبت
این سقف همانند یک عایق عمل کرده و در برابر نفوذ آب و رطوبت به خوبی عمل میکند. از این رو میتوان در محیطهای مانند حمام و سرویس بهداشتی از سقف آی گلس استفاده کرد.
-
عایق صوت و حرارت
سقف شیشه ای برای جلوگیری از اتلاف انرژی گزینه بسیار مناسبی خواهد بود؛ چرا که ماهیت این سقف به گونهای است که همچون عایق صوت و حرارت عمل کرده و مانع از هدر رفتن آنها خواهد شد.
-
پوشش دهی تاسیسات
سقف شیشه ای تاسیسات نصب شده بر روی سقف را پوشش خواهد داد. از طریق فاصله میان سقف کاذب و اصلی میتوانید به تاسیسات زیر آن دسترسی پیدا کنید.
-
مقاوم در برابر عوامل شیمیایی
متریال به کار رفته در ساخت این سقفها باعث شده تا سقف آی گلس در برابر عوامل شیمیایی و ماورا بنفش مقاوم باشد.
-
نوردهی بالا
این سقفها به دلیل شفافیتی که دارند، نور را به خوبی از خود عبور میدهند. در نتیجه استفاده از این سقفها باعث پرنورتر شدن محیط خواهد شد.
-
شستشوی آسان
سقف کاذب شیشه ای را به راحتی میتوان با استفاده از یک دستمال مرطوب تمیز کرد. حتی میتوان این سقف کاذب را از محل اتصال جدا کرده و به راحتی شستشو داد.
-
مصرف برق مناسب
برخلاف تصورات برخی افراد که فکر میکنند این سقف مصرف برق بالایی دارد، باید گفت که برای روشن کردن هر تایل شیشه ای تنها به 10 وات انرژی نیاز است.
معایب سقفهای شیشه ای
در کنار ویژگیها و مزایایی که این نوع سقفها دارند، معایبی هم وجود دارد که میتوا از آنها چشمپوشی کرد. یکی از معایب این سقف این است که به دلیل پایین آمدن ارتفاع سقف، محیط کمی کوچکتر به نظر خواهد رسید. البته با استفاده از نورپردازی مناسب میتوان این ایراد را تا کمی برطرف کرد. عیب دوم این سقفها نظافت دائمی آنها است. به دلیل شفافیتی که سقف شیشه ای دارد، لکها به خوبی نشان داده میشوند. از این رو باید برای نگهداری و نظافت آنها زمانی را در هر ماه اختصاص دهید.
کاربرد سقف کاذب آی گلس
سقف آی گلس یا شیشه ای برای هر محیط و دکوراسیونی قابل استفاده است. تنوع طرح و رنگ این سقفها به گونهای است که افراد با تمام سلایق میتوانند از آن استفاده کنند. از سقف کاذب شفاف میتوان در مکانهایی مانند استخر، سرویس بهداشتی، حمام، پارکینگ و رمپ، تالار، بیمارستان، محیطهای اداری و مسکونی استفاده کرد. دلیل محبوبیت سقف آی گلس نیز قابل استفاده بودن در محیطهای مختلف و شستشو و دسترسی آسان به آن است.
نحوه اجرای سقف کاذب آی گلس
برای اجرای سقف شیشه ای آی گلس باید حتما به سراغ متخصصان این کار بروید و از نصب کردن خودسرانه آن جلوگیری کنید. چرا که با این کار ممکن است سقف به درستی در جای خود قرار نگیرد و موجب وارد کردن خسارات زیادی به محیط و اشخاص شود. نحوه اجرای سقف آی گلس به صورت تایلی بوده که در آن تایلهای شیشه ای با اندازههای مشخص بر روی زیرساز قرار میگیرند. زیرسازی این نوع سقف با استفاده از آلومینیوم صورت میگیرد. تمام تایلها قبل از شروع به کار بریده شده و در محل خود قرار میگیرند. تایلها باید به صورت قطعات کوچک باشند و یکپارچه نباشند؛ چرا که در صورت یکپارچه بودن و وارد شدن ضربه، کل سقف آسیب خواهد دید و باید کار از اول پیادهسازی شود. به طور کلی برای اجرای این سقف کاذب نیاز به سه مرحله زیرسازی با آلومینیوم، نورپردازی و نصب تایل است.
معمولا اندازه اولیه تایل Plexi glass، 120*180 سانتیمتر مربع است که آن را به شش عدد تایل با ابعاد 60*60 سانتیمتر تقسیم کرده و برش میدهند. البته میتوان تایل را با ابعاد بزرگتر نیز استفاده کرد که بزرگترین سایز آن همان تایل 120*180 میباشد.
اجرا به دو صورت متحرک و ثابت
سقفهای شیشه ای را میتوان به دو صورت متحرک (جمع شونده) و ثابت اجرا کرد. در محیطهای مانند اتاق، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و به طور کل فضای داخلی باید از سقف شیشه ای ثابت استفاده کرد. اما در مکانهایی که نیاز است در برخی فصول سقف شیشه ای استفاده شود، میتوان از مدل متحرک و جمع شونده استفاده کرد. با این کار میتوان در فصول گرم سقف شیشه ای را به راحتی جمع کرده و در فصول سرد آن را مجددا باز کرد. از سقف شیشه ای متحرک بیشتر در مکانهایی همچون تراس، پاسیو، حیاط خلوت، رستوران، استخر، باغ تالار و … استفاده میشود. با این کار میتوان هم از نفوذ نور زیاد، باران و برف جلوگیری کرده و هم امنیت بیشتری برای محیط فراهم کرد.
قیمت سقف آی گلس
قیمت سقف آی گلس نسبت به برخی از سقفهای کاذب، بیشتر است. قیمت این کار بر اساس برند تولید کننده، شیوه زیرسازی، نحوه نورپردازی، طرح کار و … متغیر خواهد بود. با این حال استفاده از سقف شیشهای سبب زیباتر شدن محیط و بهبود فضای داخلی خواهد شد. برای کاهش هزینههای خود میتوانید تنها بخشی از سقف را با آی گلس کار کنید و مابقی فضا را با نوع دیگری از سقف کاذب پوشش دهید.
قیمت سقف کاذب شیشهای بر چه اساسی محاسبه میشود؟
قیمت سقف کاذب شیشهای بر اساس موارد مختلفی تعیین میگردد. مهمترین فاکتورها و مواردی که در قیمت سقف کاذب آی گلس تاثیر دارند، متراژ و شرایط نصب است. در صورتی که بخواهید فضای زیادی از سقف اصلی را با سقف کشسان شیشهای پوشش دهید، باید هزینه بیشتری برای این کار بپردازید. همچنین شرایط نصب سقف کشسان شیشهای در هزینه آن تاثیر زیادی دارد. برای مثال اگر ارتفاع سقف اصلی از زمین زیاد بوده و نیاز به تجهیزات خاصی برای این کار باشد، هزینه نهایی کار بیشتر خواهد شد. یا اگر سقف اصلی ساده نبوده و دارای انحنا و زوایای زیادی باشد، نصب سقف کشسان با سختی بیشتری همراه بوده که همین امر در قیمت سقف کاذب تاثیرگذار خواهد بود.
علاوه بر موارد بالا، نوع پوشش، پروفیلها و تجهیزات به کار رفته در سقف کاذب شیشهای، در قیمت کار تاثیر دارند. همچنین ضخامتی که برای سقف شیشهای در نظر گرفته میشود، عامل مهمی در این قضیه به حساب میآید. گاهی اوقات بسته به شرایط محیطی، ممکن است از شیشههای 6 میل ساده و یا 8 میل سکوریت استفاده شود. هر کدام از این شیشهها قیمت متفاوتی دارند و به صورت واحد متر مربع قیمتگذاری میشوند. بنابراین در رابطه با قیمت سقف کاذب شیشهای، نمیتوان به طور قطع چیزی گفت. افرادی که قصد دارند به طور دقیق از قیمت این سقفها مطلع شوند، باید با شمارههای شرکت تماس گرفته تا به صورت دقیقتر از جزئیات قیمت سقف کشسان شیشهای مطلع شوند.