نمای ساختمان یکی از بخشهای مهم آن بوده که در جذب بیننده تاثیر زیادی دارد. هر چقدر نمای ساختمان تمیزتر و پاکیزهتر باشد، باعث خوش منظرتر شدن آن خواهد شد. برای نظافت نمای ساختمان از نماشویی استفاده میشود. نماشویی ساختمان در حال حاضر تنها روشی است که برای نظافت و شستشوی نمای بیرون ساختمان استفاده میشود. اما این عمل چگونه انجام شده و به چه تجهیزاتی نیاز دارد؟
فهرست محتوا
Toggleنماشویی ساختمان چیست؟
آلودگی هوا در شهرهای بزرگی چون تهران به یک معضل تبدیل شده است. این مسئله نه تنها بر روی سلامت افراد و محیط زیست تاثیرگذار است، بلکه بر روی سازههایی چون ساختمانها نیز تاثیر دارد. آلودگیهای هوا به تدریج بر روی نمای ساختمان جمع میشوند و سبب تیره شدن آن میشوند. به خصوص اگر نمای ساختمان از رنگهای روشنی برخوردار باشد، این آلودگیها بیشتر به چشم خواهد آمد. در این شرایط باید از عمل نماشویی ساختمان استفاده کرده و از شرکتهای خدمات ساختمانی برای این کار درخواست کمک کرد. نماشویی ساختمان مجموعهای از اقدامات است که در آن اشخاص حرفهای با لوازم خاصی روی نمای ساختمان قرار میگیرند و شروع به نظافت نما مینمایند. از آنجایی که این کار خطرناک بوده و نیاز به تجهیزات خاصی دارد، نباید توسط آماتور و نابلد انجام شود. افراد معمولا با کمک بندهای محکم بر روی نمای ساختمان قرار گرفته و عمل پاکسازی آلودگیها و کثیفیها را شروع مینمایند.
چرا نیاز به انجام نماشویی ساختمان است؟
تمام ساختمانها پس از مدتی به دلیل آلودگی زیاد هوا دچار کثیفی بیش از حدی میشوند. غبارهای موجود در هوا باعث شده تا مواد اسیدی روی نمای ساختمان جمع شوند و به تدریج باعث کثیفی و غیر شفاف شدن نمای ساختمان شوند. هر چقدر مواد آلوده دیرتر از روی نمای ساختمان پاک شوند، آلودگیها به لایههای زیرین آن سرایت کرده و سبب کدر شدن مصالح آن میشود. در این شرایط حتی با نماشویی نیز نمیتوان به حالت اولیه ساختمان دست پیدا کرد. بنابراین بهتر است نماشویی ساختمان هر چند سال یک بار انجام شود تا نمای آن زیبایی ظاهری خود را از دست ندهد.
روشهای انجام نماشویی ساختمان
برای نماشویی ساختمان چندین روش وجود دارد که بسته به شرایط باید یکی از آنها مورد استفاده قرار بگیرد. این روشها عبارتند از:
-
نماشویی به وسیله طناب
یکی از رایجترین روشهای نماشویی ساختمان، استفاده از طناب و بندهای محکم است. از آنجایی که بندها به خوبی به بدن فرد متصل میشوند، ایمنی او را در حین کار به خوبی تامین مینمایند. طنابها در یک بخش از ساختمان به خوبی سفت شده و فرد از بالای ساختمان به سمت پایین حرکت مینماید. مزیت استفاده از طناب برای نماشویی این است که فرد آزادی حرکت زیادی دارد و میتواند به راحتی به اطراف جابجا شود.
-
نماشویی به وسیله داربست
یکی دیگر از روشهای نماشویی ساختمان، استفاده از داربست است. در این شرایط داربستهایی بر روی سازه قرار میگیرد تا فرد با حرکت بر روی آنها بتواند به تمام نقاط نمای ساختمان دسترسی پیدا نماید. با این که در این روش نیز تجهیزات ایمنی وجود دارد، اما سطح ایمنی آن نسبت به روش قبلی پایینتر است.
-
نماشویی با استفاده از کمربند محافظ
شیوه استفاده از کمربند محافظ همچون استفاده از طناب است و ایمنی خوبی دارد. برای همین فرد هنگام شستشوی نمای ساختمان، با مشکلی مواجه نمیشود.
آیا میتوان تمام سطوح ساختمانها را مورد شستشو قرار داد؟
شاید برایتان سوال باشد که چه سطوحی از ساختمانها قابلیت نماشویی دارند. در پاسخ باید گفت که تقریبا تمام ساختمانها قابلیت نماشویی دارند. مگر اینکه در نمایشان از مصالح خاصی استفاده شده باشد و شستشو باعث آسیب به آنها شود. در این شرایط در صورت نماشویی با سیستم فشار قوی، ممکن است مشکلاتی در نما ایجاد شود. به طور کلی نماهایی که قابلیت شستشو دارند، شامل موارد زیر میباشند:
- نماهای کامپوزیتی: برای شستن نماهای کامپوزیتی باید از اشخاص حرفهای و با تجربه کمک گرفته شود. چرا که این مصالح از مصالح خاصی هستند و شستشوی آنها عملی کاملا حرفهای میباشد.
- نماهای شیشهای: بسیاری از ساختمانها از متریال شیشه برای نمای خود استفاده میکنند که این ماده سبب جلوه بیشتری در ظاهر ساختمان میشود. نماشویی ساختمانهای شیشهای کار راحتی بوده و خیلی راحت میتوان آلودگیها را از روی آن برطرف کرد.
- نماهای آجری و سنگی: ساختمانهایی که سطح نمای آنها از سنگ یا آجر تشکیل شده است را نیز میتوان به وسیله نماشویی مورد شستشو قرار داد. اما پاک کردن این مصالح نسبت به موارد قبلی کمی دشوارتر میباشد.
- نماهای شامل سیمان و کنیتکس: کنیتکس و سیمان جزو مصالحی هستند که از چسبندگی و مقاومت زیادی برخوردار میباشند. نماشویی ساختمانهایی که از این مصالح برخوردارند نیز به خوبی قابل انجام میباشد.
- نماهای ترموود: چوب ترموود یکی از مصالح و سازههای جدید است که در برخی ساختمانها از آن استفاده میشود. شستشوی این نماها نیز توسط نماشویی به راحتی قابل انجام است.
چرا نماشویی با راپل محبوبتر است؟
در برخی از ساختمانها که ارتفاع زیادی دارند، نمیتوان از روشهایی چون داربست استفاده کرد. در این سازهها نماشویی به وسیله راپل، بهترین گزینه جهت شستشو است. نماشویی به وسیله راپل توسط طنابهای مخصوصی انجام میشود که به آن راپل میگویند. در این شرایط فرد راپلکار، یک طناب را به خود بسته و از بالاترین نقطه ساختمان شروع به تمیزکاری و نظافت مینماید. نماشویی با راپل نیاز به بستن کمربند ایمنی، کمربند ابزار کار و طناب ایمنی دارد. کمربند ابزار کار برای این است که فرد ابزارهای لازم برای نماشویی ساختمان را در دسترس داشته باشد. با اینکه این روش جزو روشهای ایمنی محسوب میشود، اما کمی سهل انگاری در آن میتواند باعث آسیبهای جبرانناپذیری برای فرد شود. برای همین باید از نیروهای ماهر و باتجربهای برای این کار استفاده کرده تا علاوه بر نظافت دقیق نمای ساختمان، سلامتی و حیات فرد نیز حفظ شود.
واترجت چیست و چه نقشی در نماشویی دارد؟
برخی از ساختمانها را نمیتوان به وسیله دست و ابزار تی نظافت کرد. در این موارد معمولا از وسیلهای به نام واترجت استفاده میشود. واتر جت وسیلهای است که آب را با فشار زیاد از خود خارج مینماید. خروج آب با فشار زیاد باعث میشود تا تمام آلودگیهای موجود بر سطح ساختمان از بین برود. واتر جت ساختمان در دو نوع تک فاز و سه فاز وجود دارد. واترجت تک فاز برای نماهای کامپوزیتی و واترجت سه فاز برای نماهای آجری و بسیار کثیف مورد استفاده قرار میگیرد.
هزینه نماشویی ساختمان چقدر است؟
افرادی که به فکر نماشویی ساختمان هستند، اغلب به دنبال مراکزی هستند که این کار را با بهترین هزینه انجام دهند. هزینه نماشویی ساختمان بستگی به فاکتورهای زیادی دارد. در اینجا به این موارد اشاره کرده و دلیل تاثیر آن بر قیمت نماشویی ساختمان را بررسی خواهیم کرد.
- ارتفاع ساختمان: یکی از عوامل موثر در هزینه نماشویی، ارتفاع ساختمان است. هر چقدر ارتفاع ساختمان بیشتر باشد، عمل نماشویی زمانبرتر بوده و باعث افزایش قیمت آن میشود.
- میزان کثیفی و آلودگیهای موجود بر سطوح ساختمان: در صورتی که نمای ساختمان از آلودگیهای بیشتری برخوردار باشد، نیاز به زمان بیشتری برای برطرف کردن آن خواهد بود. همین سبب شده تا هزینه نماشویی ساختمان افزایش پیدا کند.
- نوع و جنس متریال به کار رفته در نمای ساختمان: همانطور که گفته شد نماشویی را میتوان برای اکثر متریال به کار رفته در نمای ساختمان به کار برد. با این حال برخی از این متریال به گونهای هستند که پاکسازی و نظافتشان سختتر از سایر مصالح است.
- روش نماشویی: اینکه نماشویی ساختمان به وسیله داربست و یا طناب انجام شود نیز در هزینه نماشویی ساختمان تاثیرگذار است.
- شرایط شستشو و میزان سختی آن: هرچقدر شرایط شستشوی ساختمان سختتر باشد، مدت زمان انجام آن نیز بیشتر خواهد شد. برای همین شرایط شستشو نیز در قیمت نماشویی تاثیر زیادی دارد.
با توجه به این موارد باید گفت که اگر قصد دارید به طور دقیق به هزینه نماشویی پی ببرید، باید از یک کارشناس درخواست استعلام هزینه نمایید. بیشتر شرکتهای خدماتی با اعزام نیرو به محل، هزینه نماشویی را بر اساس فاکتورهای اشاره شده محاسبه مینمایند.
مزایای نماشویی ساختمان
بدون شک مهمترین مزیت نماشویی این است که ساختمان از جذابیت و چشم نوازی زیادی برخوردار میشود. اما در کنار تمیز شدن خود سازه، به زیبایی محله و شهر نیز کمک زیادی میشود. تصور کنید اگر تمام ساختمانهای یک محل از آلودگی زیادی برخوردار باشند، چقدر در ظاهر آن محل تاثیر بدی گذاشته خواهد شد. از طرف دیگر نماشویی باعث میشود تا جرم و کثیفیها به بافتهای زیرین سازه نفوذ نکنند و آسیبی به آنها وارد نشود.
جمع بندی
در این مطلب به طور کامل به نماشویی ساختمان پرداختیم و با انواع روشهای انجام آن به خوبی آشنا شدیم. همانطور که اشاره شد، نماشویی با راپل یا طناب، رایجترین روش شستشوی نمای ساختمان است. در این روش فرد با استفاده از پیچ و رولپلاکهای مخصوص از بالاترین نقطه ساختمان با طناب به سمت پایین حرکت کرده و اقدام به تمیز کردن سطوح آن مینماید. هرچقدر ارتفاع ساختمان بیشتر باشد و میزان آلودگیهای موجود بر آن زیادتر باشد، هزینه نماشویی ساختمان نیز بالاتر خواهد بود. با این حال بهتر است هر چند سال یک بار برای نماشویی ساختمان خود اقدام نمایید تا علاوه بر زیبایی آن، از آسیب به بافتهای زیرین آن جلوگیری شود.